-
Mahkeme Kararı
Almış olduğum döner sermayenin tamamından yapılan haciz kesintisinin durdurulması için dava açtım dava lehimde sonuçlandı .ben maliye çalısanı olduğumdan aldığım döner sermayenin 249 ytl kısmı maliye tazmınatı olduğu ve bunun maaşa dahil bir unsur olduğundan tamamına haciz konulamayacağı belirtilen miktar düstükten sonra kalan miktarına haciz konulabileceği bu yüzden tamamı üzerindeki haczin kaldırlması gerektiğine ,yargıtay yolu açık olmak üzere mahkeme karar verdi.
1. sorum karsı taraf temhiz e giderse temhiz sonuçlana kadar benim döner sermayemin tamamı yine haciz edilirmi?
2.sorum bu güne kadar haksız yere yapılan kesintilerden geri tarafıma ödeme yapılırmı
3.karsı taraf temhize giderse ne yapmam gerekir?
ilginize simdiden tesekkür...
-
1. Karşı Taraf temyize giderse, sonucunun ne olacağını bilebilmemiz mümkün değildir.
2. Karşı Taraf temyize giderse, birşey yapmak zorunda değilsiniz.
3. Görüşüm, bugüne kadar yapılan kesintilerden tahsil edilenlerin, size iade edil(e)meyeceği yönünde olsa da; icra müdürlüğünden talepte bulunabilirsiniz.
-
Karşı taraf temyize giderse, karar kesinleşene kadar haciz devam eder. Karar kesinleştikten sonra kesintileri geri alabilirsiniz.
Borçlu lehine verilen kararlar, kesinleşmeden infaz olunmaz. Ancak, İcra Mahkemesi, kararında haczin ve kesintinin durdurulması için tedbir kararı verebilir