Cevap: Aidat ödeme yöntemleri
Benzer sıkıntıyı ben de yaşadım.
KMK'da konu ile ilgili herhangi bir açıklama bulamadım.
Yönetici'ye aidatları kapıcı ile elden gönderiyoruz. Birkaç gün içerisinde de ödeme makbuzunu getiriyor. Geçen yıla ait bir makbuz elime ulaşmadı ve ödemediğim iddia edildi. Elimde makbuz olmadığı için itiraz etmedim. Bundan sonraki aidatları banka yolu ile ya da posta havalesi ile ödemek istediğimde yönetici "bu konu genel kurulda karara bağlanır" dedi.
Site sakini olarak aidatları elden vermek zorunda mıyım? Banka ya da PTT havalesi ile ödememe imkan tanıyan bir düzenleme var mı?
Teşekkürler.
Cevap: Aidat ödeme yöntemleri
Alıntı:
muhammetyigit rumuzlu üyeden alıntı
Site sakini olarak aidatları elden vermek zorunda mıyım? Banka ya da PTT havalesi ile ödememe imkan tanıyan bir düzenleme var mı?
Teşekkürler.
Böyle bir zorunluluk yok. Herşeyden önce yönetici elden para bile toplasa bu parayı, site ya da apartman yönetimi adına açılmış banka hesabına yatırmak ve ihtiyacı olduğunda, bankadan çekmeye yetkili olanlarla birlikte çekmek zorundadır. Sizin paranızı cebinde tutamaz. Önemli olan, alınan karar gereği belirtilen tarih aralığında, parayı elden verip makbuz alarak ya da banka-ptt hesabına dekontunu alarak yatırmanızdır. Paranın yönetici eline ne zaman geçeceği sizinle ilgili değildir. Sizin parayı zamanında yatırmanız yeterlidir.