-
Kefillik
DEVLET MEMURUYUM. ESNAF KEFALETTEN PARA ÇEKECEK BİR TAVUK YETİŞTİRİCİSİNE 7.500 YTL YE KEFİL OLDUM. ESNAF KEFALETTEKİ GÖREVLİ FAİZ ORANI BELLİ DEĞİL GEREKÇESİYLE 4 ADET SENETİ BOŞ İMZALATTI. ANCAK SÖZLEŞMEDE 7.500 YTL VARDI.PARAYI VATANDAŞ ÇEKTİ.
BİR AY SONRA 7.500 YTL DEĞİL 20.000 YTL ÇEKTİĞİNİ ÖĞRENDİM. ESNAF KEFALETE GİTTİM. BENİM SENETLERİ 5.000 YTL OLARAK 4 DANE DOLDURULMUŞ. SÖZLEŞMEYİ GÖSTERMEDİ.
İLK 6 AYLIK ÖDEME GELDİ. ANCAK PARA HALA ÖDENMEDİ.
BU KONUDA NELER YAPABİLİRİM.
Forum kurallarını okuyarak başlayabilirisniz...
-
Sözleşmede yazan tutarın 7.500 YTL olduğuna eminseniz ve sözleşmenin bir örneği sizde varsa; bu durumda menfi tespit davası açıp 7.500,00.-YTL den fazlaya kefil olamdığınızın ispatı yoluna gidebilir ve senetlerin teminat senedi olarak verildiğini ve daha sonradan doldurulduğunu güveninizin kötüye kullanıldığını ileri sürebilirsiniz. Ancak size tavsiyem bir avukat tutmanız ve bir hukukçu vasıtası ile sorununuzu çözmenizdir.
-
Pınar Hanım bir fikir verirseniz çok sevinirim.
Ben bir devlet memuruyum.Tarihten 2 sene kadar önce bir arkadaş ticari kredi hesabına teminat olarak gösterip 50.000 YTL lik lik başkasına ait bir çek ile 33.000YTL kredi kullanmıştı.Arkadaş ilk taksitinden sonra ödeyemeyince banka yetkilileri bir teminat daha göstermezseniz yasal işlem başlatacağını söylemesi üzerine satmış olduğum arabama karşılık 15.000 YTL lik çeki arkasını ciro ederek teminat olarak bankaya verdik.Arkadaş çeki ödemeyince banka icra takibi başlattı,Arkadaş çekmiş olduğu kredilerin karşılığını 2 sene içerisinde 56.000YTL olarak ödedi.Ama banka benim çekimi iade etmedi ve hala maaşımımdan icra kesintisi yapıyor.Bana kalırsa banka alacağını fazlası ile aldı.Bana bir yol gösterirseniz minnettar olurum size....Saygılarımla
-
İlgili Bankadan borcun bittiğine dair ibraname alınmış arkadaşınız tarafından bu ibraneme ile birlirkte ilgili icra dairesine başvurunuz sonuç alamazsanız, İcra Tetkik Mrecii Hakimliği'ne İcra dairesi açlışanları için şikayette bulunun ve de Banka hakkında da dava açıp fazla ödediğiniz miktarın faizi ile birlikte tarafınıza ödenmesini isteyin.
Eğer İbraname yoksa; yapılan ödemelere ilişkin belgelerle menfi tespit davası açarak borlu olmadığınızı ve borcun sona erdiğini ispat edin. İcra takibinin sonlandırılmasını isteyin.
-
Pinar Hanim!
Ilginize Teşekkürler. Ilgililere Savciliğa Suç Duyurusunda Bulunacağimi Söyledim. Onlarda Ilk Taksit Olan 5.000ytl Yi Faiziyle ödediler. Ikinci Alti Ayda Tekrar Kredi çekip Beni Devreden çikaracaklarini Söylediler.
Ne Yapmaliyim.