Yasalarda iki seneden fazla ayri kalmis ciftlerin,sayet taraflardan birinin dava actigi ve iki sene ayri kaldiklari sahitler tarafindan ispatlandigi takdirde bosanmanin tek celsede gerceklesmesi gibi bir durum soz konusu mudur?
Saygilar
Printable View
Yasalarda iki seneden fazla ayri kalmis ciftlerin,sayet taraflardan birinin dava actigi ve iki sene ayri kaldiklari sahitler tarafindan ispatlandigi takdirde bosanmanin tek celsede gerceklesmesi gibi bir durum soz konusu mudur?
Saygilar
Nedenini bilmiyorum ancak sanirim ya ben soru sormayi beceremiyorum ya sorularim net degil veya avukat arkadaslarin soruya yanit verecek zamanlari yok.
Su an yasadigim ulkede ki Turk Konsoloslugu'na sordugumda ise iki tane avukat tutmam gerektigini soyleyerek baslarindan savuyorlar.
Sayet bir onceki mesajimda sordugum soruyu cevaplayarak beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum.Ayrica bosanma konusunda davayi ustlenebilecek bir avukata nasil ulasabilecegimi de bilmiyorum,yardima bu konuda da yardima ihtiycam var.
Saygilar
Ayrılık süresine bağlı olarak boşanma davalarında; süre 3 yıldır. Eşlerden biri boşanma davası açmış ve diğeri ayrılmak istememişse ve açılna bu dava red edildikten sonra 3 yıl geçmesiyle yeniden dava açılması halinde hakim toplanan deliller, şahitlerin beyanı ve eşelrin taleplerinide değerlendirerek karar verir. Ancak bunun tek celsede olması mümkün olabileceği gib idaha uzunda sürebilir.
2 yıllık bir ayrılık süresi sonunda eşlerin ikide boşanmak istiyorlarsa bu durumda anlaşmalı boşanma yapılabilir. Ve bu tek celsede biter. Ancak eşler boşanmanın tüm hükümleri hakkında anlaşmış olmak zorundalardır.
Benim de size tavsiyem eşinizle anlaşmalı boşanma yoluna gitmeniz eşiniz içinbir avukat ve sizin içinde bir avukat tutmanızdır.
Nerden ve nasıl avukat bulacağınız konusunda ise; evliliğinizi yaptığınız ilin barosundan yada baro web sayfasından tüm avukatlara hatta Türkiye Barolar Birliği sayfasından Türkiyede faaliyet gösteren tüm avukatların kayıtlarına ve erişim bilgilerine ulaşmanız ve herhangi bir avukatla irtibata geçmeniz mümkündür.
Pinar Hanim,
Aciklamalariniz ve verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Saygilar,