-
Özel iş sözleşmesi
Bir A.Ş de 16 yıldır çalışıyorum. Büyük hissedar, yönetim kurulu başakanı ve genel müdürümüzün (yani büyük paton) hisselerini başaka bir kişiye devredeceğini öğrendim. Yeni geleceklerin işciler konusunda bazı elemeler yapacağına eminim.
Sorum şu olacak bugün büyük patron ile özel bir iş sözleşmesi yapsam bu sözleşmede gerekli gördüğüm zaman iş akdimi bildirimsiz olarak fesh etme ve bu halde kıdem tazminatı almaya hakkım olacağı yazsa. Bu sözleşme iş kanununa aykırı dahi olsa geçerlimidir? Patron değişirse yeni gelen ben bunu tanımam diyebilirmi? Daha önce imzaladığım iş sözleşmelerini (kıyıda köşede dosyalarda kalmış) son yapılan sözleşme geçersiz kılarmı?
İlginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
-
Sayın Edremit.... Bence en iyisi büyük patron diye tanımladığınız şimdiki patronunuzla işi bitirin. Yani 16 yıllık kıdeminizi alın. Sonra evdeki bulgurdan olmayın. deriz. Bakarsanız yeni işveren size 16 gün bile dayanamayabilir. Ne dersiniz... Bizim ki sadece bir tavsiye... Tutup tutmamakta sizin bileceğiniz iş...
-
Öncelikle ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Yanlış anlamadıysam bu gibi bir sözleşme kötü niyetli bir akit olarak kabul edilir diyorsunuz.
"Size 16 gün dayanamaz" yorumunuza bir cevap vermiyecektim ama yalnış anlaşılmayı önlemek için bir açıklama yapmak durumundayım. Muhtemel yeni patron benim çok iyi tanıdığım ve bana güvenen biri. O nedenle daha kimsenin bilmediği hise pazarlığından ve bazı işçilerin elenceğinden haberim var. Bu gerçekleşirse 16 yıllık arkadaşlarım ile yeni patron arasında kalacağımı biliyorum ve bir çözüm arıyorum. Patronun beni kovmasını istemek bu kritik zamanda doğru gelmemişti bahsettiğim sözleşmenin de doğru olmadığını kabul ediyorum.
Ne yapalım edebimizle geldik edebimizle gideriz. Bizim gibi senelerce çalışıp hayatında göreceğini umduğu en büyük paradan vazgeçme ihtimali adama böyle bir soruyu sorduruyor...