Aynı anda 3 firmada sigortalı görünüyorum
Meraba.
Benim ilginç bir problemim var. yaklaşık 3 ay önce yeni bir işyerinde işe başladım ve şu an bu işyeri üzrinde sigortalı görünüyorum ve çıkış işlemi falan da yok. Ama geçenlerde aynı tarihte 2 farklı firma tarafından da sigorta girişim başlamış. Bunlardan birinin eski firmam olduğunu anladım bana yanlışlıkla olduğunu düzelteceklerini söylediler. Diğer firmayı tanımıyorum ama. İnternet hizmet dökümünden gördüğüm için sadece işyeri numaralrını görüyorum ve firmalardan birinin eski firmam olduğunu anladım. Bu durumda ne yapmam gerekir. Yapılan yanlışlık olsa bile suç teşkil edermi acaba. Çünkü eski firmam çıkarları uğruna böyle şeyler yapabilir. Yanlışlıkla yaptığına inanmıyorum açıkçası. Ve bundan sonra böyle şeyleri önlemem için ne yapabilirim.
Ve dsiğer bir sorum SSK bu tür yanlışlıklara müdahele etmiyormu acaba.
Şimdiden teşekkür ederim....
Re: Aynı anda 3 firmada sigortalı görünüyorum
Suç teşkil etmez. Bir kişi aynı tarihlerde ve farklı zaman dilimleri arasında birden fazla iş yerinde çalışabilir. Bu çalışmalara istinaden yapılan bildirimler geçerli olur. Ancak konunun tarih ve zamanları da sanırım SSK ya bildirilmelidir. İlerde bir karışıklığın meydana gelmemesi için SSK daki ilgili birimle görüşme yapmakta fayda var.