Askerlik ve ikinci bir üniversite okumak
Merhaba,
Hukuki yönünü gerekli kurumlardan araştırdığım fakat tatmin edici bir cevap bulamadığım 2 sorumu sizlerle paylaşmak ve bilgisi olandan yardım etmesini rice ediyorum;
soru 1: T.C. vatandaşı bir erkek bir üniversitenin herhangi bir lisans bölümünden ( 4yıllık ) mezun olmuş ve ardından Yüksek Lisansını Tamamlamış ( 2yıllık Master ). Bu erkek vatandaş askerlik görevini yerine getirmeden tekrar sınava hazırlanıp bir herhangi bir üniversitede lisans ( 4 yıllık bölüm ) kazansa , okula kayıt yaptırabilir mi? yaptırsa askerlik tecilinde bulunabilir m? kısacası askerlik görevini yerine getirmeden ikinci bir üniversite okunabilirm mi?
soru 2.: Doktora öğrenci olan bir T.C. vatandaşı aynı zamanda farklı bir üniversitede bir lisans ( 4 yıllık bölüm ) kazanırsa kayıt yaptırıp okuyabilir mi? bu kişi aynı zamanda doktora öğrencisi olduğundan askerlik görevini tecil ettirmiş durumdadır , Askeriye veya üniversite bu kayıt için engel olular mı? şimdiden teşekkürler.
Re: Askerlik ve ikinci bir üniversite okumak
avukat hanım diğer hukuki sorunlar forumunda bu konunun var olduğunu söylemişsiniz ama ben çok baktım bulamadım.. mümkünse bir link ekleyebilirmisiniz ?
Cevap: Askerlik ve ikinci bir üniversite okumak
Avukat hanım, konu biraz eski ama yanıtlanmasını, daha önce bu konu açıldı diyerek engellemişsiniz. Mümkünse daha önce geçtiği thread'in adresini verebilir misiniz? Zira çok aradım "diğer hukuki sorunlar" forumunu ancak doktora ve ikinci 4 yıllık üniversiteyle ilgili bir konuya rastlamadım.