Tazminat isteme dışındaki alternatifler
Merhaba, tatsız bir konuda yardımınıza başvurmak amacıyla bir üyelik aldım..Ama sitenizi daha önce de çeşitli bilgiler almak için ziyaret etmiştim..Konum hakkında verceğiniz görüşlere çok ihtiyacım var..Çünkü önümdeki çeşitliyollardan hangisinin daha uygun olacağı konusunda hayli kararsızım..
Şimdiden teşekkür ederim..
Ben 26 yıllık evliyim..Yaşım 50..bir buçuk yıl evvel eşim çok özel bir işe geçti.. Özel diyorum çünkü bu iş aynı zamanda şimdi adını anmayacağım herkez tarafından çok iyi bilinen bir Vakfın, Vakfa gelir sağlayan bir kolunun sorumlu yöneticiliğidir.
Evlilik hayatımızla ilgili olarak bu işe başlamasından evvel "ben sıkıldım" şeklinde başlayan aile içi huzursuzluk ortamı, eşimin bu işe geçmesi ve Vakfa ait olanakları da kendi hayatına katması ile iyiden iyiye kötüleşti..
Yalanlar, duygusal şiddete dönüşen aldırmazlıklar vs.. en son olarak Vakfın kendisine sağladığı bir eve yerleşmek suretiyle 7 ay evvel evi terketti..Kendisine defalarca sözlü olarak yaptığım çağrılara yanıt vermedi..
Son olarak Vakfın hem iş yeri, hem de ona kalması için verilmiş yerleşimine beklenmeyen bir sırada gittiğimde kendisini bir hanım arkadaşıyla uygunsuz bir durumda buldum..İkisinin binadan çıkşlarına benden başka yan apartman komşusu olan bey ve kardeşim tanık oldu.. Ama malesef Polise yaptığım çağrıya "Zina artık suç sayılmıyor, savcılık izin vermedi" gerekçesiyle gelen olmadı..
İşin gerçeği, eşim bir oldu bitti şeklinde 26 yıllık evliliğini yıkmak için vakfın olanaklarını da kullanarak kendisini bir alana taşıdı..
Benim sorum böyle bir durumda benim izleyeceğim yol nasıl olmalı.. Aslına bakılırsa bu durumdaki bir insandan maddi, manevi tazminat istemeyi çok alçaltıcı buluyorum.. "Sen beni böyle bir durumda bıraktıysan bunun parasını öde" gibisinden bişey..bunun parayla karşılığı olamaz bana göre..
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler..