Boşanmak istemiyorum, ne yapabilirim?
Eşimle 20.02.2006 yılında ailelerin haberi olmadan ankarada evlendik 10.03.2006 ya kadar o kendi evinde ben kendi evimde kalıyordum dünya kadınlar gününde eşimin ısrarlarına dayanamayıp herşeyi bırakarak izmire kaçarak yerleştik annesi ve babası bizleri buldu kavgalar ettiler eşimi geriye almaya çalıştılar eşime her zaman boşan gel biz sana kabulüz deyip durdular ama eşim gitmedi bu birkaç kez böyle sürdü sonra 6 ay boyunca karışmadılar bizlere evliliğim mükemmelin üzerinde gidiyordu sonra küçük bir tartışma oldu olay büyümesin diyede bir kaç gün konuşmadık işten eve geldiğim bir gün bana bir mektup yazıp evi terk etmiş sonra öğrendim ki annanesine gitmiş tabi ailesi gelip onu ordan alıp ankaraya getirmişler eşimin babası polis olduğundan dolayı her istediğini yapabiliyor çevresi geniş şuan eşimle görüştürmüyorlar ve konuşturmuyorlar ve ailemi arayıp boşanma davası açın dediler bizim hiçbir telefonumuza çıkmıyorlar bende savcılığa eşimi kaçırdılar diye ailesinin şikayet ettim bir kaç gün sonrada eşimin kendi isteği ile geldiğini ve benim onunla zorla evlendiğimi 9 ay eve kapatıp baskı uyguladığımı söyleyip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş anlıyacağınız ailesi sonunda aklına girmeyi başarmış ama ben boşanmak istemiyorum eşimle bir saat konuşsam herşeyin düzeleceği kesin ama ne konuşa biliyorum nede görüşe biliyorum boşanmak istemiyorum yinede beni boşaya bilirlermi ayrıca eşimle temasa geçmem görüşüp konuşa bilmem için bir kanuni yol varmı ailesinin bizi görüştürmeyecekleri kesin şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Re: Boşanmak istemiyorum, ne yapabilirim?
Bu gün avukat ile görüştüm konusunda uzaman birisi olduğunu bir kaç yerden duyup gittim tanıştım olayları anlattım bana benim yapa bileceğim fazla birşey yok ne yaparsam yapayım eşiniz sizden boşanır dedi şimdi ben boşanmak istemesem bile eşim benden hiç birşey yokken nasıl boşana biliyor ben ne yapacağım şimdi eşimden boşanmamak için ne yapmam lazım yada davada hakime ne desemde bizi boşamaktan vazgeçse lütfen yardımlarınızı bekliyorum acaba avukatmı değiştirsem
Slm lar;-
-boşanma sebebi ispatlanırsa hakim boşanmanıza karar verir.Hakim ortak hayatın yeniden kurulması olasılığı bulunduğunu inanırsa ki siz bunu sağlayacaksınız bu durumda hakim boşanma davasının reddine karar verir red kararının kesinleşmesinde itibaren 3 yıl geçmekle müşterek hayat kurulmamışsa tekrar müracaatla boşanma davası açılırVe bu durumda eşiniz boşanma ilamını kesin olarak eline alır.
yada ;
-ayrılığınıza karar verebilir 1 yıldan 3 yıla kadar süreyi kendisi belirler verilen bu süre zarfında eşinizle hala daha ortak bir hayat kurulamamışsa tekrar boşanma davası açılır ve boşanmanıza karar verir.
Ayrıca avukatınız sizi dogru bilgilendirmiş ne kadar davayı uzatmaya kalksanızda sonuç boşanma olacaktır.Taraflarda birini evlilik birliğini yürütmeye zorlama asla kabul edilemez.Eşinizle tekrar görüşüp işi tatlıya bağlayın eminim ki kendisini seven sayan size geri dönecektir.
Öncelikle cevaplarınız içni teşekkür ederim ama eşim ile yaklaşık 3 aydır görüşemiyoruz daha doğrusu ailesi görüşmemize izin vermiyor telefonlarıma çıkmıyorlar bende mektup yazıp eşime kargo ile gönderdim birincisini almış ama ikincisini almamış kargocu arkadaşlara sorduğumda orta yaşlı bir bayanın kapıya çıkıp yok öyle birisi burda oturmuyor birdaha rahatsız etmeyin demesi üzerine öğrendim eşim hala ailesinin evinde ve dışarıya bile çıkamıyor çünkü bei bir görse birkez konuşsak kızlarının onları bırakıp tekrar bana döneceklerini biliyorlar bundan dolayı hala evde tutuluyor mahkemeye gelirde orda görüşürüz sanmıştım ama avukatım eşimin 2 tane avukata vekalet verdiğini ve duruşmaya bile gelmeyeceğini söylediler :( anlayacağınız mahkeme salonundada onu görmemem için ailesi herşeyi yapıyor artık mahkemenin vereceği karar ile yaşantımıza devam edeceğiz peki hakim bizi boşamazda 3 yıl ayrı yaşamamızı ön görürse o zaman zarfında eşim ile görüşme şansım doğarmı yada mahkemede eşimi bana göstermiyorlar desem onunla görüşmem için bir şeyler yapabilirler mi yoksa eşimin ailesi ölsede eşimi bana göstermeler
bu iddialarınızı hakim önündede ileri sürebilirsiniz.Hakim boşanmaya karar vermezse ve eşinizin ailesi hala eşinizi yanında zorla tutuyorsa
savcılığa şikayette bulunabilirsiniz..Ayrılığınıza karar verdiğinizde eşiniz sizinle görüşmek zorunda değil ama ayrılık kararındaki amaç sizin tekrar eşinizle bu süreç zarfında(ayrılık süersi ne kardarsa)müşterek hayatı kurmanız eşinizle görüşme olanaklarını bu durumda sizin mevcut kılmanız gerekli.Eşiniz hep ev hapsine mahkum edilecek değildir muhakkak görüşme imkanınız olur.Umudunuzu yitirmeyin!!!