Karışık bir tazminat olayı
ülkemizin "güzide" bankalarından birinde 7 ay önce işe başladım.Bir aylık eğitim ve 6 aylık çalışma hayatının ardından bu ay sonu itibariyle istifamı verdim.İmzaladığım sözleşmede iki yıl içinde görevden ayrılma halinde 2000 ytl tazminat öder maddesi vardı.bunun için gerekçede eğitim esnasında yapılan masraflardı.
Şimdi ben bu tazminatın tamamını veya bir kısmını ödememeyi düşünüyorum.Kurum bana imza yetkisi bile vermeden kasaya oturttu ve 6 ay boyunca günlük 150 işlem ortalamasıyla çalıştım.Buda toplamda 15 bin işleme tekabül ediyor.Yani kurum benden hem 2000 ytl istiyor hemde eğer ben hatalı bir işlem yapmışsam gelecekte bunun sorumluluğunu bana yüklüyor.Yani iki ay sonra bir sabah benim telefonum çalıp sen 1000 ytl yi başka bi kişiye ödemişsin gönder bakalım bu parayı diyebilir.Üstelik biz 25 gün boyunca 3 yıldızlı bir otelde ağırlandık bu rakam nasıl 2000 ytl oldu anlayabilmiş değilim.
Şimdi ben bu tazminatı ödemesem veya bir ksımını ödemesem kurum bana karşı ne yaptırımlar yapabilir olayın hukuki süreci ne olur ne biter?