merhaba;
babamın 1997 yılında ölümünden sonra annem ve kız kardeşimle ben 3 mirascısı olduk; 1998 yılında annem mirastaki payı olan 2/8 oranındaki hissesini bana sattı yani pay temliki yaptı; elimdeki tapu senedinde şöyle yazıyor;
iktisabı kısmında; taşınmazmalın ****oğlu******adına kayıtlı iken bu kerre malikin **/**/1997 tarihinde ölümüyle verasetini eşi **** ve bundan olma evlatları **** ve**** kaldığını ve başkaca mirascısının bulunmadığı eskişehir 1.sulh mahkemesinin***tarih ve****esas ve karar sayılı veraset belgesiyle sabit olup cümle mirascılardan ****(annem)****(ben) iş bu taşınmazmalın mülkiyeti verasete iştirak halinde tüm mülikler adına tesciline ve maliklerden *****(annem) iş bu 2/8 hissesini ***,000,000.tl. bedelle pay temliki suretiyle satışından tescil edildi.
sahibi kısmında ise;
****-***** oğlu ;pay temlik 5/8
****-***** kızı verasete iştirak
yazıyor bu durumda benim bu miras üzerindeki payım 5/8 oranındamı oluyor; bu konuda bir aydınlatıcı bilgi verebilirmisiniz
ayrıca
bu işlemi yaparken anneme adli tabiblikten (akli dengesi yerindedir raporu) sağlık raporu alındı.ve hisse bedeli ise annemin banka hesabına yatırılmak suretiyle ödendi kız kardeşimlede kendi aramızda yaptığımız bir muvaffakiyetnameye benden hissesi karşılığı para aldı 1988 yılında 500,000,000 tl.)ve imza koydu ancak sonradan tapuda hissesini devretmeye yanaşmadı,yani gelmedi
bu durumda ileride kız kardeşim benden, annemden aldığım hisse için hak talep edebilirmi.aramızda yapılan ve iki şahidinde imzasının olduğu sözleşmenin bir hükmü varmıdır;değerli bilgilerinizi bekliyorum
saygılarımla