-
Askeri suç
Selam Arkadaşlar
Askerliğim süresince 2 kere firar ettim.İlk firarımdan yargılandım ve Askeri ceza kanununun 66/1-a maddesi gereği 1 yıl hapis cezası aldım.Bu ceza infaz yasası gereğince 120 gün olarak K.K.Mamak 1. Sınıf Askeri Cezaevi'nde infaz edildi.2.firarımda 2.5 yıllık bir sürenin ardından 25 temmuz 2006 tarihinde teslim oldum.Dosyam hazırlanıp mahkemeye yollandı.16 ekim 2006 tarihinde mahkemeye çağrıldım.fakat askerliğim 12 eylül 2006 tarihinde bittiği için mahkemeye sivil olarak katıldım.mahkeme şahitlerin dinlenmesi için 25 aralık 2006 tarihine ertelendi.
Cezaevinde yattığım süre içerisinde akla hayale gelmiyecek işkencelere maruz kaldım.Oradaki güçlü ve parası bol olan yada suçu ve cezası çok olan insanların kendi egolarını tatmin etmek uğruna diğer insanlara neler yaptıklarına şahit oldum.Sivil cezaevlerinde ki durumun ise bundan kat kat kötü olduğu yönünde duyumlar aldım.Sizlere sormak istediklerim ise şunlar:
1-Şu anda gene 66/1-a dan yargılandığım için 120 gün daha ceza yatacağımı tahmin ediyorum.Bu cezamı tek kişilk bir koğuşta yada hücrede çekme imkanım varmı?Bu tek kişilk koğuşu olan cezaevleri hangi sınıfa giriyor ve bunlar hakkında detaylı bilgiyi nereden temin edebilirim?
2-benim hangi sınıf cezaevinde ve hangi cezaevinde yatacağımı kim belirler?Bu kişi benim tek kişilk koğuş yada hücre isteğimi dikkate alırmı?
3-ben sağlık meslek lisesi mezunuyum.Askeri cezaların sabıka kaydına ve sicile işlenmediğini duymuştum.Benim askerliğim bittiği için bu cezanın sivil cezaevinde infaz edileceği söylendi.Bu benim sabıkamı ve sicilimi etkilermi.Memur olmama herhangi bir şekilde engel teşkil edermi?
Bu konularda beni aydınlatabilirseniz memnun kalırım.Yardımlarınız için hepinize Teşekkürederim.
Saygılarımla...
-
askeri suçlar sivil hayatını etkılemez.sicilinide bozmaz sadece cezanı yatarsın sivil ceza evınde askeri cezalar para cezasına cevrılmez ertelenmez ama sivil hayattakı sicilinede etkı etmez saygılar