-
Komşuluk ilişkileri
Arkadaşlar, üst katımızı yeni bir kişi satın aldı ve ailesi ile birlikte yerleşti. Ancak günün her saati ya televizyon, ya radyo, ya temizlik ya da çocuklardan dolayı gürültü var ki artık ne uyuyabiliyoruz ne de iki çift laf edebiliyoruz evimizde. Bir kere çıktım uyardım, defalarca da tavana vurarak ikaz ettim. Son zamanlarda iyice yoldan çıkarak ben tavana vurunca onlarada tabana vurarak karşılık veriyorlar. Bu durumda yasal olarak ne yapabilirim. apartman yönetimine mi gideyim, yoksa polis mi çağırayım. Biz kiracıyız, onlar evsahibi. Artık iş öyle bir noktaya geldi ki sadece bu sebepden evden taşınmayı düşünüyoruz. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
-
Polise şikayette bulunabilirsiniz; Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz; Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açabilirsiniz; evsahibinize durumu bildirerek (ihtarnameyle), bu duruma son verilmesini sağlamasını, aksi halde kira bedelinden indirime gideceğinizi ihtar edebilirsiniz; vs....
-
Galiba bu işi güzellikle halletmenin en iyi yolu ev sahibi ile konuşup onun halletmesini istemek. Yardımlarınız için teşekkürler.