Fransız mahkemesi kararları - Haksız rekabet
Merhaba,
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİnde halen yürütülmekte olan davamız bilirkişiye intikal etmiş ve bilirkişi(ler) raporunda fransız mahkemelerinden iki karar örnek göstererek bir kanaate ulaşmışlardır.
1. Yabacı mahkemelerin kararları türk mahkemelerinde emsal teşkil edermi?
2. Edilse bile, dosyada Aleyhte bir delil bile olmadığı bilirkişiler tarafından kabul edilmişken, yalnızca bu kararlara dayatılarak karar verilebilirmi?
ilgili Fransız kararı aşağıdaki kaynaktan alıntıdır;
(La Repression de la Concurrence Deloyale dans les Etats Membres de la Communaute Economique Europeenne, Rudolf Krasser, Paris 1972, s.271-272)
Birde ilgili belgeye nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olursanız minnettar olurum.
Saygılarımla,
Erdal ADGU
Haksız Rekabet & Ceza Davası
Saygıdeğer üyeler,
Yukarıda bahsedilen davaya ilişkin 2 kez bilirkişi ek raporu alınmış, karşılıklı itirazlar vs. yapılmış, ve dava karara bağlanmıştır.
Karar da ise; benim M.56 anlamında haksız rekabet yaptığım, 500 bin TL (200 bin maddi + 300 bin manevi) olmak üzere istenen tazminatın yerine 27 bin TL (bu dahi bilirkişilerin verdiği rakamın değiştirimeden karara girdiği rakamdır) maddi tazminat + 4 bin TL manevi tazminat gibi toplamda 31 bin TL tazminat çıkmıştır. buna ek olarak faizler, tespitler, harçlar ve avukat lık ücretleri eklenecektir.
Hukuk davasından bir kaç ay sonra, şikayetle savcılığa bir dosya açtırıldı ve geçtiğimiz yılda ceza davası açılarak bize tebligat yapıldı. ilk duruşma yarın.
öğrenmek istediğim konular;
1. Hukuk davası avukatına varımı yoğumu yatırdığım için, ceza davasına avukat tutamıyorum ve yarın kendim duruşmaya gireceğim; %100 haklı olduğum davamı kendim her halde savunurum diye düşünüyorum. bunun hakime artı eksi bir etkisi olabilir mi?
2. Hukuk davasında Temyize gidiyoruz, ben çalıştığım sektörü bırakıp farklı bir sektörde çalışmaya başladım (artık amaçlarına ulaşıp sektörden nefret ettirdiler çünkü) 1 yıldır çalışmaktayım, bu durum, temyiz sürecine veyahut ceza davasına olumlu bir bilgi niteliğitaşır mı?
3. Hukuk davasındaki Temyiz savunmamız esasa ilişmekten öte, bilirkişi raporunda yapılan teknik (hesaplama) hatalarını (ki bir kaç tane var) ve bu hataların karara olduğu gibi girdiğini nazara vermek olacaktır. bu durum kararın bozulmasını gerektirir mi?
konu ile ilgili detay isterseniz, yardımcı olmaya çalışırım.
saygılarımla,
adgu