-
Şikayeti geri almak
merhaba
2 yıldır çalıştığım işyerini birçok yönden işçi mahkemesine şikayet ettim(hakkımın verilmmemesi, telefonların dinlenmesi, pazar günleri çalıştırma vs..)ve çıktım şimdi işyeri benimle nedense anlaşmak istiyor ne kadar bocumuz varsa verelim diyor. sen geri çek şikayetini diyorlar. ben eğerki anlaşırsam ben şikayetimi geri çektiğim için bir ceza veya bana olumsuz bir şeyi olurmu.
şimdiden teşekkür ederim.
-
sayın kardelen,
şikayet ettiğiniz konuların tam olarak ne olduğunu bilmemekle beraber verdiğiniz örnekler dahilinde,
eğer ceza hukuku bağlamında şikayete tabi bir suç varsa örneğin telefonunuzun dinlenmesi, şikayetinizi elbette geri alabilirsiniz bu durum nedeniyle bir sorumluluğunuz yok.Ancak unutmayınız ki,şikayet geri alınabilir ama şikayeti geri alma işlemi geri alınamz.Yani şikayetimi geri alma işlemimimden vazgeçiyorum tekrar şikayetimi yineliyorum diyemezsiniz.İyi günler..
-
sayın yeliz.
öncelikle cevabın için teşekkür ederim. bizim korkumuz yeniden şikayet değil benim endişem eğerki şikayetimi geri alırsam bana sorun yaratacak birşey olmasın.
aynı zamanda bunların içinde tek taraflı fesih olduğundan dolayı karşı taraftan (fesh eden benim)tazminatımıda istedim. ben şikayetimi geri çekersem eğer bunudamı yenileyemem.
-
Sayın kardelenyad;
Sorunuzda yanlış ifadeler var. Bu nedenle de neyi anlatmak istediğinizi anlayamıyoruz. "İş mahkemesine şikayet ettim" diyorsunuz. İş mahkemesine şikayet edilmez. İş mahkemesinde alacaklarınız için alacak davası açabilisiniz veya işe iade davası açabilirsiniz. Şikayet savcılığa yapılır. Alacaklarınızla ilgili Bölge Çalşıma Müdürlüğüne şikayette bulunmuş olabilirsiniz. Siz nereye ne için müracaat ettiğinizi açık olarak ifade ederseniz doğru cevabı alırsınız. Selam.