İyi niyetliyse yardımcı olmak istiyoruz ama...
Sayın hukukçular,
Sizlere bir hukuki denklem danışmak istiyorum: Ben şu anda kirada oturuyorum ve maddi sıkıntılarım yüzünden annemin -içinde şu anda kiracı olan- evine taşınmak istiyorum. Kiracıya, oturduğu eve ihtiyacımız olduğunu geçen hafta söyledik. Yeni ev bakacağını söyledi ve uyumlu olacağı, zorluk çıkartmayacağı izlenimini verdi. Kira kontratı 1 Mayıs 2007'de sona eriyor. Eğer daha önce çıkmazsa kontrat bitiminden yaklaşık iki ay önce de ihtarname göndereceğiz. Görüşme sırasında oğlunun bu sene okulundan mezun olacağını, sonra da İstanbul dışına gitmeyi düşündüğünü, okul kapanana kadar müsaade edip edemeyeceğimizi sordu. Görüşme sırasında olumlu cevap vermedik ama şimdi düşünüyorum da eğer iyi niyetliyse, kendimizi de sıkıntıya sokmayacak bir hukuki formül bulunabilir mi? Aklıma şöyle bir formül geliyor: 1 Mayıs 2007 tarihi ile 1 Temmuz 2007 tarihleri arasında iki aylık bir kontrat yapalım, ayrıca 1 Temmuz 2007 tarihinde evi boşaltmaları konusunda bir tahliye taahhütnamesi alalım. Böyle bir bir formül, kiracının sözünü tutmaması durumunda bizi korur mu, formülün icrasıyla ilgili dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır, veya sizlerin başka bir tavsiyesi var mıdır?
Saygılarımla,