Bu durumda depozito ne olacak?
Merhaba;
01,11,2006 tarihinde bir daire kiraladım.Kontratı yaptık ve iki aylık kira karşılığı 2,500 YTL depozit verdim.Birde bir aylık 1,250 YTL kira.Ve kontrata ''Kiracı 2 ay öncesinden malsahibine tahliyesini beyan edecek ''diyede eklenti yaptım.
Ancak mal sahibi şahsi eşyalarını daha sonra depoladığı odadan almadı ve kapıyıda kilitledi.Bu durumda benim salona geçişim sürekli olarak balkondan olacağından durum beni rahatsız etti ve dünde o eve taşınamayacağımı kendisine söyledim.
Mal sahibi çok öfkelendi ve depozitimi veremeyeceğini ancak kiraları istediğini ancak ev tekrar kiraya verilirse bana depozitimi iade edeceğini ve acilen benim emlakçı aramamı söyledi.Şuanda anahtarlar bende.Kendisi acil kiraya vermemi istiyor.
Benim madem iki aylık orada hakkım var ise (asla taşınmayacağım) o esnada kiraya verilir mi? Hadi o ıkı ay zarfında tutuldu dıyelim suan benım kullanım hakkım yok mu?Ayrıca noterden ihtarname çekip kiraların depozıt den mahsubunu istemeyi düşünüyorum.Ancak evdeki odada onun eşyaları varken (bu kontratta yazmıyor) kim haklı olacak bu durumda?
İyi çalışmalar ve esenlikler...