-
Ödenmeyen senet
slm ben bundan 12,06,2006 tarihli alacak karşılığından senet aldım 18,09,2006 tarihinde ödenmesi gerekiyordu senet ödenmedi ve borçlu vakif bankdan ihtiyaç kredisi çekmiş 8,000 ytl ve ödeyip ödemediğini bilmiyoruz bankaya bana borçu olan tutar ise 16,800ytl benden hariç ise iki kişiyede var borçu bu kişi onların alaçağı ise 53,000 ytl benim senet icrarlık oldu ve tapuya yazı gönderildi bu şahsın kendine ait bir tane dairesi çıktı tapudaki dairesine haciz konulmuş vakıf bankadan 8,000 ytl karşılık ve ikinçi sırada ben varım alaçaklı olarak tapuda bu içrar yolu ile evine ihbarneme gönderildi ve itiraz etmiş dilekçesinde ise şöğle demiş senet yazısı bana ait değil senet imzası bana ait ve bana zorla senet aldılar tehtit etiler demiş ve mirasdan kalan kendime ait bir tane evim var kendi ihtiyacıma karşılamaktadır demiş dilekçesinde biz bu evi satamazmıyız mahkeme kararı olarak ve duyduma göre mahkemede hakim istinatına kalmış eyer borçluya mağdur edilmemek üzeri evin bilirkişi tarafından keşif yapıldığı zamanda eyer ödenecek tutar her borçunu kılı kılına yeterse satılmazmış dediler en azından borçlu satılan evinden kalan para bir tane ev ve bir tane koparatife yazılabiliecek para kalması gerekiyor diyor doğrumudur bu dediklerim olmazsa satılmazmış sizden yardım bekliyorum saygılarımla arz ederim
-
Çok düzgün olmasa da ifadelerinizden, borçlunun meskeniyet iddiasında bulunduğu sonucunu çıkartıyoruz. Fakat, bunun için dava açması (haczedilemezlik şikayeti yapması) gereklidir. İcra Müdürlüğü'ne dilekçe vermekle olmaz, tıpkı, bana zorla senet imzalattılar iddiası gibi...
Eğer böyle bir dava açarsa; Mahkeme evin değerini belirleyecek, başka evi olup olmadığını; bu daireyi mesken olarak gerçekten kullanıp kullanmadığını araştıracak ve satışta evin değerinin ne kadar edeceğini tespit ettirecek, sonucuna göre de karar verecektir.
Diyelim ki evin değeri 100.000.-YTL ve bir kişi, başını sokabilecek nitelikte, 50.000.-YTL'na yeni bir ev alabilir. O zaman, satıştan 50.000.-YTL, borçluya yeni bir ev alması için ayrılacak; üstüne kalan da, alacaklılara verilecektir.
Ayrıca; alacaklı olduğunuz miktarı düşünerek, bunu riske etmemenizi; meselenin bu kadar basite indirgenemeyeceğini; muhakkak profesyonel yardım almanızı; başvuracağınız herhangi bir avukat arkadaşımızın, alacağınızın tahsili için size gerekli yardımı yapacağını; bu nedenle, kendi başınıza hareket etemeniz halinde, zarara uğrama olasılığınızın yüksek olduğunu önemle belirtirim.
Bilginize,