11/11/1984 doğumluyum.abim benden 13 ay büyük diğer abim benden beş yaş büyük ve ablam on yaş büyük.yaşımı iki sene büyültmek istiyorm.abilerimin ve ablamın yaşlarıyla benim bir alakam var mı.bir sorun çıkar mı
Printable View
11/11/1984 doğumluyum.abim benden 13 ay büyük diğer abim benden beş yaş büyük ve ablam on yaş büyük.yaşımı iki sene büyültmek istiyorm.abilerimin ve ablamın yaşlarıyla benim bir alakam var mı.bir sorun çıkar mı
Sizden 13 ay büyük olan abinizden dolayı, yaşınızın 1 yaş dahi büyültülmesi mümkün değildir.
biraz daha aydınlatır mısınız.yani sorun 13 ay mı yoksa benden büyük yaşı önemli değil abilerimin olmasımı.Ve evde doğum olmam birşeyi değiştirir mi.teşekkür ederim ayrıca.
Sorun aradaki yaş farkı, yaşınızın 1 yaş büyüdüğünü düşünün, aranızda 1 ay yaş farkı kalacaktır, takdir edersiniz ki bu mümkün değildir. 2 yaş büyüdüğünde ise abiniz küçük kardeşiniz olacak ama siz doğmadan önce nüfusa tescil edilmiş olacak ki bu da mümkün değildir. Evde doğmuş ve doğumu kayıt altına alınmamış olmak yaş tashihi davası açabilmenin koşullarından biridir, şu durumda bir önemi bulunmamaktadır.
teşekkür ederim sağolun
Size teşekkür ediyorum beni bilgilendirdiniz ama bir sorun yoksa size bir sorum daha olacak.bazı sebeplerden dolayı yaşımı büyültmem gerekiyor.Yazdıklarınıza göre abimin yaşından dolayı yaşımı büyültemiyorum.Peki benimle berabwer abimin yaşınıda büyültme ihtimalim var mı.Öyle yada böyle yaşımı büyültmem lazım.Bu yüzden tüm ayrıntılara dikkat ediyorum.kusura bakmayın rahatsız ettim.Y.ne teşekkür ederim.
Bütün ayrıntıları araştırmam lazım.Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim. S.YÜKSEL
Her ikinizin de nüfusa tescil tarihlerini belirtebilir misiniz?
Nufusa tascil kimlik de yazan tarih mi oluyor
Hayır, kimlikte yazan veriliş tarihidir, yenileme durumunda veriliş tarihi değişir. Nüfus kayıt örneği çıkartarak tescil tarihini öğrenebilirsiniz.