Mal beyanı cezası 10 gün hapis mi, para cezası mı?
Selamlar
Öncelikle site yöneticilirine ve kurucularına hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Benim sorunum ; şu an 4 bankadan kredi kartından dolayı icarlık durumdayım.iki kartım bir dolandırıcılık sonucu kullanıldı ve banka itirazlarımı kabul etmeyerek borcu bana yükledi.diğer kartlarımla bu borcu kapatayım derken onlarda yüksek faizlerden dolayı kabardı ve ödeyemedim.
İki bankaya mal beyanında bulundum diğer ikisine bulunamadım.Ve şu an mal beyanında bulunmadığımdan dolayı her iki dosyadan da farklı ceza almış bulunuyorum.
Biri 10 hapis cezası diğeride 10 gün karşılığı 200 ytl para cezası . Bu kararları verende farklı mahkemeler. savcılık hakkımda arama emri çıkarmış .şu an aranıyorum bulunduğumda hapse gireceğim.
Merak ettiğim konu aynı suçtan iki farklı ceza verilebilirmi.10 gün hapis yerine para cezası uygulaması kaldırıldımı.Şunu belirteyim para cezası kararı hapis cezasından önce verildi..
Bu hapis cezasına itiraz edersem para cezasına çevirlebilirmi.itiraz yürütmeyi durdururumu.
Şimdiden yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler.
Re: Mal beyanı cezası 10 gün hapis mi, para cezası mı?
SN Dincer SAYAN Yeni infaz yasası demişşiniz bu yasa ne zaman çıktı ve yürürlüğe girdi bilgi verirseniz sevinirim
Dosya'daki suç 01.06.2005 tarihinden önce meydana gelmişse 10 gün'lük hapis cezası günlük 20 YTL üzerinden paraya çevriliyor (idari para cezası).
Yazılan tarihten sonra oluşan suçlar için paraya çevrilmez. Hapis cezası 2 yıllık zaman aşımına tabi.
MADDE 19. — İcra ve İflas Kanununun 347 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde 347. – Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
diyor ödeme emrinin yazılış tarihi 26/02/2007 şimdi burdaki bir yıl ne zaman doluyooo yada halen geçerlimi hapis cezası karara varıldığı zaman bile bir yılı doldurarak kaçıldığı zaman bu bir yıldan yararlanabiliyormu ilginize teşekkürler