AVEA kurumsal hatlara sınırlama getirdi
AVEA bugün aldığı karar ile kurumsal hatta sahip olan bütün abonelerinin kurumsal içi ücretsiz görüşmelerini bir aylık 1000 dakika ile sınırladı..bu karar bu ayki faturalara yansıtılacak.artık kendi kurumsal hattınıza sahip kişilerle yapacağınız görüşmelere dikkat etmek zorundasınız.1000 dakikayı aşarsanız aşan kısım ücretlendirilecek.
1- Yapılan tüm reklamlarda kurum içi ücretsiz görüşme yazıyordu ve 10 yıl gecerli olacağı söyleniyordu.her kez bu kosullar altında bu hatları aldı. yapılan bu uygulama ile yanıltıcı reklam yapılmış olur bu suçtur.
2-Kimilerine bu uygulamadan 2-3 ay önce ''meb İle İmzalanan protokol de belİrtİlen makul arama süresİnİ aştiğiniz tespİt edİlmİştİr.tarİfenİzİn kisitlanmamasi İçİn bu süreyİ aşmamaniz gerekmektedİr.'' şeklinde mesajlar gelmiş yine reklamlarda ve diğer belgelerde makul arama süresi diye bir ibare yoktur buda suçtur.
3-Son gelen mesajda "sayin abonemiz,kasim fatura donemi itibariyle aylik 1000 dk'yi asan gurup ici aramalariniz tarifenizin avea sebeke ici fiyatindan ucretlendirilecektir. 4441500" şeklinde olup kasım fatura dönemi ile bahsedilen dönem 22 ekimde başlayan dönemdir.bu mesajlar 7 kasımdan itibaren gönderilmeye başlanmış ve hala bir çok arkadaşa gelmemiştir, haberleri yoktur. Basit bir ev sahibi kiracı kontratlarında bile 1 ay önceden haber verilme şartı varken hangi kanuna dayanarak geçmişe yönelik 22 ekim -07 kasım arasındaki konusmaları ücrete tabi tutabiliyorlar. (bildiğim kadarıyla son tüketici hakları kanununa göre sözleşmede haber verilmeden şartları değiştirme hakkı yoktur.)buda suçtur.
4-Bu kampanya sırsında televizyonlardan inmeyen sayın meb yetkilileri ve avea yetkilileri neden sessiz kalmaktadırlar.
5-Ben bir sözleşme uyarınca bir numara alıyorum veya kiralıyorum ve sözleşme süresi bitmeden sözleşmede olmayan şartlara zorlanıyorum. hat iptailinde ise sözleşmenin 10 yıllık olduğu ve 10 yıldan önce cıkılması durumunda bu konusulan ücretlerin tahsil edileceği söyleniyor. bu durumda sözleşmeyi tek taraflı değiştiren şözleşmeye karşı gelen işine geldiğinde de sözleşmeye dayanan kurummu yoksa tüm çevresine yeni numarasını duyuracak olan ve boş yere iş gücü kaybına uğrayan tüketicimi bunuda mahkeme belirler sanırım.
6- Diyelimki sözleşmede bu koşullar vardı neden yanıltıcı reklamlar yapıldı. dolayısıyla meb ve diğer kurumlarda bu reklamlara bile bile izin vererek birilerinin haksız kazanc sağlamasına yola açmamışlar mıdır
alıntıdır..