Çatıdaki 24 adet su ısıtıcısı
mrhb apartmanımız 2 blok, 24 daireden oluşmaktadır. çatıya 5 adet ayrı ayrı kat maliklerince güneş enerji sistemi kurulmuştur. bu konuda kat maliklerinin rızası aranmalı mıdır?
ilgililer yargıtay kararı olduğunu ileri sürmüşlerdir. çatıya geri kalan maliklerde bu sistemi kurmak istemektedirler. siz ne dersiniz?
Aynı zamanda bina 1. derece deprem kuşağındadır. mimari projede bu sisteme yer verilmemiştir.
Cevap: Çatıdaki 24 adet su ısıtıcısı
çatıma 3 adet 1 tonluk depo kurup inanılmaz hasar verdiler.yanlış kurulumu şikayet edeceğimi söyleyerek söktürttüm.evdeki hasarı kendim yaptırdım.oysa bu büyük bir hataymış.o günden beri çatıya bir kuruş yardım yapmayıp kendim idare ettim.şimdi birkaçı yine depo kurmak istiyor.apartman blok 2 bina bir çatı.yan apartmanın çatı çıkışını kapatmışlar izin verilmiyor.bizde uydusu olan çok bilmiş var.şu an akıntı var onarmayı erteleyip duruyor oysa kanalızasyon ve bahçe yapımı için 15bin tl verdik.biz enayi miyiz.onlar suları aksın rahat etsin onarıma gelince sinir stres mahkemelerde ugraş dur.Allah vicdanlı komşu versin. bu kararı almak için nasıl bir yol izlemeliler..üstteki 4 daire onay vermez .20 daire toplam.
Cevap: Çatıdaki 24 adet su ısıtıcısı
Ortak yerlerde bir işlem yapılabilmesi için btün kat maliklerinin 4/5 nin yazılı rızası yeterli bildiğim kadarıyla .
4/5= 16/20, yani üst kattaki 4 dairenin izin vermemesi , diğer kat maliklerinin kesin isteği varsa, işin yapılmasının önünü kesemez diye biliyorum