-
İsim benzerligi
Selamlar.
Hemen sorunuma gireyim
Bundan 4 yil once Isparta Icra dairesinden bir icra yazisi geldi.
Isim benzerligi olayi sonucunda bankadan kredi ceken bir kisinin cezasi bana kesilmis.O zaman basvurmus ve davayi acan bankanin avukati ile gorusmus ve sorunu halletmistim.
Bundan 6 ay once tekrar ayni mahmekemden yazi geldi ve davanin tekrar acildigini odemem gerektigini belirten yazi aldim. Nobetci icra dairesine giderek tekrar durumu anlatan bir dilekce ile basvurdum
Bu hafta yine basvuruyu bulundugum icra dairesinden yazi gelmis.almami istiyorlar
Yaziyi aliktan sonra yapmam gereken nedir?Dava dosyasinin bir ornegini almam mumkunmudur.Imzalanan kredi sozlesmesi gibi ?
Acikcasi bu olay ailemi ve beni fazlasiyla gerdi.Babam her yazi geldiginde hop oturup hop kalkiyor.Bir yonden borcu odeyeyim kurtulayim diyorum.Bir yondende sonuna kadar ugras AIHM kadar basvur diyor.
Yardimlariniz icin tsk ederim. Cidden sinirden ellerim titriyor simdi :)
-
Yanlış anlamadımsa başka birinin borcundan dolayı mal beyanın da bulunulmadığından dolayı hapis cezası çıkmış fakat isim benzerliği sebebiylede sıkıntı çekmektesiniz. İcra mahkemelerinde mal beyaınında bulunmayan kişinin nufus kaydı getirilerek hakim o kişinin kaydına göre hapis cezası uygulamaktadır. Kimliğinizle birlikte gidip dosyadaki şahsın kimliği ile karşılaştırıp aynı kişi olmadığınızı mahkemeye dilekçe ile başvurarak ve yazı alarak mağduriyetinizi önleyebilirsiniz.
-
Ilgin icin Tesekkur ederim.
2 defa basvuruda da kimlik fotokobim ile ilgili kisi olmadigim yönünde basvurmustum.Fakat Istanbul da oturdugum icin nobetci icra mahkemelerine basvurmustum. Benden mal beyani istemediler.Tutuklamada ciktiysa yandim :) Filmlerde olmuyormus demekki.