Re: Vergi borcu ile ilgili
selam ben aranıza yeni katıldım bana yardımcı olursanız sevinirim.
eşimle beraber yürüttüğümüz %25 bana ait olan bir limited şirketimiz var.1 yıl önce eşim herşeyi bırakarak çekti gitti. ben tek başına firmayı idare etmeye çalışıyorum yaklaşık 33.000 ytl vergi borcum var. ve buna karşılık aracımı aldılar ve eşime ait olan 250 m2 dükkanımızı ihale yoluyla degerinden çok düşük bir fiyata sattılar.ben duyumlarıma göre bu dükkanı itiraz edip alabiliyormusum. vergi dairesiyle nasıl uzlaşabilirim dükkanımı nasıl alabilirim bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Re: Vergi borcu ile ilgili
Ticaret mahkemesine dava açarak şirketin belirtmiş olduğunuz tarihten itibaren herhangi bir ticari ilişkide bulunmadığını bildirmeniz gerekmektedir.Ayrıca 10 yıllık bir süre geçmiş olmasına rağmen herhangi bir tebligat yapılmamış olmasından dolayı,borcun zaman aşımına uğramış olması da muhtemel.
Eğer mahkeme şirketi haksız bulur ve borcun ödenmesi yönünde bir karar çıkarsa,o tarihteki vergi kanunlarının ve dolayısıyla vergi oranlarının gecerli olacağını,şirketin ödemelerinin de bu şekilde hesaplanacağını bilmenizde fayda var.
şirket hisselerinin devri
Bir şirketin hisseleri daha önce noterde satılmış idi.Fakat tescili yapılmamıştı.
Şimdi ortaklardan biri hisselerini tekrar sattı ve tescil ettirdi.Buna göre hangi satış geçerlidir.Eğer 1. satış geçerli ise 2.satış nasıl düşürülecek?Bu konuda yardım almak istiyorum.Saygılarımla...