Noterden yapılmayan araç satışı
İyi günler Ruhsatı üzerinde olan A isimli şahıs aracı notersiz elden sözleşme ile B ye satıyor.B ise aracı notersiz elden sözleşme ile C ye satıyor ve c bir miktar parayı B ye ödüyor.A ise arabam çalındı diye savcılığa ihbarda bulunuyor.C nin elinde Halen A isimli şahsa ait araçın ruhsatı var ve arabanın zilyetliği elinde. C ödediği paraları B den geri alabilirmi.A şahsı C den heran gidip arabayı alabilirmi.C nin mağduriyetinin giderilmesi hakkında hukuki yollar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Noterden yapılmayan araç satışı
Alıntı:
Av.Betul rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler Ruhsatı üzerinde olan A isimli şahıs aracı notersiz elden sözleşme ile B ye satıyor.B ise aracı notersiz elden sözleşme ile C ye satıyor ve c bir miktar parayı B ye ödüyor.A ise arabam çalındı diye savcılığa ihbarda bulunuyor.C nin elinde Halen A isimli şahsa ait araçın ruhsatı var ve arabanın zilyetliği elinde. C ödediği paraları B den geri alabilirmi.A şahsı C den heran gidip arabayı alabilirmi.C nin mağduriyetinin giderilmesi hakkında hukuki yollar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Sayın Hukukçular,
Forumunuzu araştırdım ve eski tarihlide olsa müzdarip olduğum aynı konuya ulaştım. Ben burada paranın tamamını ödeyen ' C ' kişisiyim. Ancak B kişisi devri 1 ay sonra vereceğini sözleşmeyle taahhüt etmiş olup, 5 ay geçmiş olmasına rağmen devri A kişisine ulaşamadığından tarafıma verememiştir.
' B ' kişisine arabayı iade edip sözleşmede elden aldığını kabul ettiği parayı geri alabilmemi sağlayabilecek bir hukuki yaptırım bulunmakta mıdır?
' B ' kişisine başka bir kişiye ait aracı sözleşmeyle satmaktan ötürü dolandırıcılıktan dava açabilir miyim?
Saygılarımla,
Erdem Yıldız
Yasal olarak elinizdeki harici araç satış belgesi ile ödediğiniz parayı aracı geri vermek koşulu ile icra yolu ile isteyebilirsiniz.Ama bence A kişisine ulaşın(plaka kaydından ulaşabilirsiniz) ve araç ile oldukça yüksek hasarlı bir trafik kazası yaptığınızı söyleyin !!!En azından nasıl bir sorumluluk altında olduğunu belki anlar.
Ben mayıs 1997 tarihinde 1992 model motorsiklet satın aldım o tarihte motorun noter satışın aldım fakat diğer işlemlerini trafikten devam ettiremedim aradan 4 yıl sonra bir arkadaşa anlaşmalı olarak motoru sattım anlaşma: motor onda durursa sorun yok fakat satacak olursa satış işlemlerini tamamlayıp öyle satacaktı fakat arkadaş bana sormadan satmış bende başka şehirde yaşadığım için sonradan haberim oldu. fakat o arkadaş şu anda motoru bulamıyor sattığı başkasına o başkasına satmış sizden ricam bana yardımcı olun noter satışının geçerlik süresi falan varmıdır. bu motoru hurdaya ayırmak istedik plakalar olmadan kabul etmediler. internetten bakıyorum motor hala trafikte benim satın aldığım adamın üzerinde gözüküyor. bu işten ileride bana problem gelirmi. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alıntı:
Av.Nilgün Sevil Kaplan rumuzlu üyeden alıntı
Yasal olarak elinizdeki harici araç satış belgesi ile ödediğiniz parayı aracı geri vermek koşulu ile icra yolu ile isteyebilirsiniz.Ama bence A kişisine ulaşın(plaka kaydından ulaşabilirsiniz) ve araç ile oldukça yüksek hasarlı bir trafik kazası yaptığınızı söyleyin !!!En azından nasıl bir sorumluluk altında olduğunu belki anlar.
Sayın Nilgün Hn,
' A ' kişisi şirket ve kapatılmış. Devir yetkisi şirketin imza yetkili kişisinde ve onada ulaşılamıyor. Ama bahsettiğiniz ilk yöntemi haftaya müsait olduğum bir gün deneyeceğim ve yaptığım başvuru sonucu aldığım tepkiler ile devamında da sonucu bu konu altında adım adım özeteleyeceğim ki, aynı konudan müzdarip diğer arkadaşlarada örnek teşkil etsin.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
aracın calıntı olduğu polis kayıtlarında varsa arac kaza yaparsa arac sahibinin bu durumda sorumluluğu oluyormu sonucta aracı calınmış arac sahibide mağdur dururumda gözüküyor bu durumda