-
Malpraktis hakkında
Merhabalar ben 6.sınıf tıp ögrencisiyim benim 21 gün önce babam vefat etti olay kahramanmaraş üniversite hastanesi enfeksiyon bölümünde oldu ben bu dönemde K.maraş ta degildim o nedenle annemle kardeşimin agzından anlatıyorum enfeksiyon bölümüne yatış yaptırdıktan sonra 3 gün geçmesine ragmen daha yeni asistan olmuş bir doktorun dışında hiçbir hocanın ugramadıgını o asistanında gece nöbetlerinde uyumasından dolayı sadece bir hemşire ile yürüyen bir servisi varmış bunun üzerine annem baş hekimlige şikayete cıkmıs burda baş hekim annemden çok özür dilemiş başımızda bir soruşturma vardı ilgilenemedik haklısız hastayı ihmal etmemek lazımdı ama ben aslında söylemiştim uzman arkadasa ama ugramamışmı ben şimdi arayacagım seklinde bir konusma gecmiş( bu arada o yüzünü göremedigimiz enfeksiyon hocası başhekimmiş) bu 3günlük dönem içerisinde asistan arkadaş hocalarla telefonla görüşerek tedavi vermeye çalışmıs ancak hastaneye yatış esnasında kendine babamın 10gün önce by-pass ameliyatı oldugunu kardiyolojiyle konsültasyon yaparak tedavi vermesini söylememize ragmen bu surede hıç bir kardiyolog cagrılmamıs tabi bu dönemde sürekli serum verilerek kalbe daha fazla yük bindirilmiş ve babamın durumu daha kötüye gitmeye başlamıs bunun uzerıne kardıyolojı ıle ıletişime gecilmiş ordan gelen doktorlar kalpte pıhtı olusmus ama korkmayın biz bunu ilaçla eritebiliriz demişler tabi bu 3günlük sürede verilen ilaçlarında kalbe daha cok zarar verdigini söylemişler biz şimdi ilaç tedavisi başlıyoruz ama bu hasta burdada yatsa bizim servisimizde de yatsa verecegimiz tedavi aynı diyerek almamışlar ertesi gün sabah babam vefat etti.
Ben dün hastaneye kardiyolojı bolumune cıktım ve babamın ölüm nedeninin kalple alakalı degıl sepsis(enfeksiyonun tüm vücuda yayılmasından dolayı) oldugunu söylediler bunu üzerine babamın dosyasını okudum ve ölüm nedeni olarak kalpteki pıhtının atılmasına baglı oldugunu yazılmıs enfeksiyona gittim onlarda bunu dogruladı kardiyolojıdekıler ise bu onların notu ama aslında bizle alakalı degil diyorlar
Aslında bunların 2sininde kabul etmemesinin sebebi babamın ölüm nedeni hangisi olursa olsun sepsis veya pıhtı 2sininde yogun bakım sartlarında gözetim altında tedavi edilmesi gerekmesi babamın ise son anına kadar normal bir odada hatta monitöre bile baglı olmadan durmasından kaynaklandıgını düsünüyorum
Anlayacagınız babamın ölümünde ihmalden bilgisizlik nedeniyle ölüme sebebiyet vermege kadar bircok sorun var
Şimdi sizden ricam bunların başını en cok agrıtacak sekılde yaklasmak ıstıyorum bunu nasıl yapabilirim (bunu yapmak istiyorum çünkü babam benim mezun oldugumu bile göremedi ve şimdi benim hergün başım agrıyor belki bu sayede artık baskalarınınkı agrımaz)
Birde bu davada hakimin arastırmak için mezarı actırmak istemesi oranı yuksekmı ?(acıkcası bunuda istemiyorum...
yardımcı olursanız cok sevinirim
şimdiden tesekkurler
-
Başınız sağolsun ama bu soru bu forumun konusu değil. Diğer bölümlere bakmanızı tavsiye edeceğim. Selam.