Eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var. Velayeti eşimde. Eşim çalışmıyor. Eşim sağlık hizmetlerinden benim üzerimden yararlanabilmekte iken çocuğun sağlık hizmetleri ne olacak?
Printable View
Eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var. Velayeti eşimde. Eşim çalışmıyor. Eşim sağlık hizmetlerinden benim üzerimden yararlanabilmekte iken çocuğun sağlık hizmetleri ne olacak?
Şimdi bu başlık altında birde ben örnek vermek istedim.
Benim kendimden büyük olan abim maalesef ki zihinsel özürlü ve ömrünün sonuna değin bakıma muhtaç.Sosyal Devlet anlayışımız var ya.Hani büyüklerimizin söylediği Sosyal Devlet.Galiba büyüklerimizde kaldı bu Sosyal Devlet anlayışı.Neyse mevzu şudur ki,
Abimin bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile Devletimizin bakan vasii'ye mükafat olarak verdiği bir ücret söz konusu.Abimin bakımını da annem vasi olarak yapmakta ve Sosyal Hizmetler'den anneme bi nevii ödül olarak,bu durumda bir çocuğun bakımını üstlenerek toplumda ona yer açmak ve devletin yükünü hafifletmek gibi bir çabaya verilen mükafatı vardı.
Abime birde devletten üç aylık maaş bağlandı.Zannımca özülü malul aylığı ve bu aylık bağlandıktan nerden baksanız 8 yada 9 ay sonra abimin vasisi olan annemin maaşı kesildi Sosyal Hizmetlerce.Tamam dedik olması gereken Sosyal Devlet kavramı galiba bu dedik.Ama ne hikmettir ki ardından Sosyal Hizmetlerden bir yazı.
Sayın Zaide Hanım, vs vs vs, sebeplerden ötürü Oğlunuzun 3üç aylık almasından ötürü aile geçim standartınızın yükselmesinden ötürü aldığınız yani onların dilinde yazacak olursam "size verdiğimiz mükaafat değerindeki paraların toplamını bir ay içersinde yasal faizi ile geri ödemenizi rica ediyoruz" gibisinden bir yazı.
Şimdi ben biraz önce yukarıda Sosyal Devlet anlayışından bahsetmiştim.Acaba soruyorum sizlere, Sosyal Devlet bu mudur?
Evet biraz baktım biraz araştırdım ve Anayasanın 61. Maddesine aykırı bir durumun olduğu sezisine vardım ve durumu hemen gerekli idari mahkemeye taşımak amacı ile elimden gelen tüm hazırlığımı tamamladım.
Bundan sonrası için Yüce Adalet, Sosyal Devlet kavramı için bana yol gösterecek.
Saygılarımla