-
Davetname
Merhaba
Bir bankaya olan borcum nedeniyle dava açıldı vs. Ancak herşeye rağmen ben bu borcu tamamen ödeyemedim. Kredi kartımın hesabına kısmı olarak para yatırmaya devam ettim. Şimdi elime mal beyanından dolayı bir "davetname" geldi.
İçeriği: Hakkınızdaki ilamın infazı için 10 gün içinde C.Baisavcılığı ilamat bürosuna gelmeniz, gelmediğiniz taktirde c.g.t.i.h.k.nun 19. mad. uyarınca hakkınızda yakalama müzekkeresi çıkarılacağı tebliğ olunur.
deniyor. Şimdi ne yapacağımı aşaşırdım. zaten zor durumdayım, bir de çeza evine girersem işimi de kaybederim ve bu herşeyi daha kötü duruma getirir. Aslında mesele ceza evine girmek değil, daha sonra tekrar iş bulmak ve bu geçen süre içinde yine birşey ödeyemediğim için borcumun yine faizlenmesi, artması. Bu çok kötü bir tuzak gibi geliyor insana. Tabii ki harcamaları yaparken insanın biraz sorumluluk duyması gerekir ama ne kadar sorumluluk duyulsa da bazen şartlar planlanmayan olayları da beraberinde getiriyor. Neyse, bu durumda neler yapabilirim diye sormak istiyordum ben?
-
Geçmiş olsunöncelikle.
Borç konusunda ne yaparsınınz bilemem, alacaklıyla anlaşıp taksitlendirmek. en iyisidir. Davetname konusuna gelince; mal beyanı istenmiş mal beyanında bulunmamışsınız, ceza davası açılmış mahkemeye gitmemişsiniz, ceza kesilmiş temyiz etmemişsiniz en son davetname gelmiş. gel cezanı yat diyolar. yine gitmezseniz aramanız çıkar, yakalanınca hapse girersiniz. Borcu ödemeye imkanınız varsa derhal ödeyin, veya taksitlendirin ilk taksit ödenince işlemler durur , son taksit ödenince dava bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.
ödeyecekseniz boşuna ceza evine girmeyin çünkü yatınca borçtan kurtulmayacaksınız.
Ödeyemecekseniz strese girmeyin cezaevinde sadece 10 gün kalacaksınız 10 günde insenın düzeni bozulmaz işini kaybetmez. tatil gibi geçer merak etmeyin. içerde 20 senedir gün sayanı görünce. söylediklerimi hatırlarsın. hayatta herşey olur panik yok.
iş
-
Merhaba
Hızlı cevap için teşekkürler, sağolun.
Bunu gerçekten bilmiyordum, yani bu borcu tümüyle ödesem veya avukatla anlaşıp, anlaştığım taksitlerin ilkini yatırsam 10 günlük cezadan kurtulabileceğimi bilmiyordum.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Selamlar