Darp sonucu devam eden kamu davası
merhaba, aciliyeti olan bir konuda fikir almak istiyorum. şimdiden ilginize teşekkür ederim.
geçen sene iki aile yakınım arasında tartışma çıktı ve bu tartışma burun kırılması ile karakolda noktalandı. olay günü burnu kırılan şahıs dr raporu aldı (rapor 15 günlük) ve şikayetçi oldu. ancak akraba oldukları için daha sonra barıştı ve ikinci ifadesinde şikayetçi olmadığını savcıya söyleyip şikayetçi olmadığına dair ifadesini imzaladı. ancak kamu davası açılmış ve önümüzdeki günlerde mahkeme var daha önceki duruşmalara her ikiside gitmedi.bu mahkemeye gitmek zorundalarmış gerekirse polis zoruyla. bunlar mahkemeye gidecek ama yine birbirlerinden şikayetçi değiller. buna rağmen karsı taraf (burnu kıran) ceza alırmı? aldığı ceza siciline işlermi? yada nasıl bir ceza alır.
lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar.
Re: Darp sonucu devam eden kamu davası
Merhaba ben 2008 yılının 2.ayında tahliye oldum yaklaşık 6 yıl daha infazım var. Şimdi ise eşime şiddet uyguladığım gerekçesiyle mahkemeliğim eşim kaokolda şikayetçi oldu ama mahkemede şikayetçi deilim dedi. Mahkeme bir daha ki duruşmaya ertelendi. Bu davadan dolayı infazım yanar mı? Zaten eşimle karşılıklı tartışmıştık itişme sonucu eşim masaya çarptı ve raporda almış. Konumla ilgili bilgisi olanlardan cevap bekliyorum. Şimdiden çok teşşekkür ederim. ( Hakanhan_izmirim )