-
Emekliliğe dair
Merhaba... Emekliliğe dair hükümlere ve 01.01.2007'de yürürlüğe girecek 5510 sayılı Kanun'a baktığımda kafam iyice karıştı.Burada Av. Esin Kılıç Erdoğan'ın göndermiş olduğu iletiyi de okudum ama bu hesaplamaların neye göre yapıldığını tam olarak anlayamadım...SSk'da emeklilik yaşı ve bunun hesabı konusunda beni bilgilendirebilecek bir arkadaşımız umarım vardır...[8)] Saygılarımla...
-
Öğrenmek istediğiniz konuyu somut olarak açıklarsanız, cevap alabilirsiniz.
-
Ozaman şöyle diyeyim: SSK'ya tabi olarak çalışan işçilerin emekliliğe hak kazanabilmeleri için kaç gün prim ödemiş olması gerekir ve kaç yaşında emeklilik hakkını kazanırlar?5510 sayılı Kanun ile emeklilik hakkında neler yenilenmiştir?
-
Sn: özlem baydar,
Bir kişinin bir veya birden fazla kuruma bağlı olarak çalışması, yaşı, hizmet süresi, prim ödeme gün sayısı vb. gibi verilere bağlı olarak emeklilik şartları değişebilmektedir.Dolayısıyla, bir kişinin doğum tarihi, ilk defa sigortalı olduğu tarih, hizmetinin hangi kurumda ne kadar süreyle geçtiği, kaç gün prim ödediği, borçlanma yapıp yapmadığı, borçlanma yapmışsa hangi kuruma yaptığı, son olarak hangi kuruma bağlı olarak çalıştığı bilgiler olmadan, bir kişinin kaç gün prim ödeyerek, kaç yaşında emekli olabileceğini söylemek mümkün değildir.
Eğer, emeklilik şartların hepsini öğrenmek istiyorsanız, 506, 1479.5534, 5510 vb. kanunları inceleyebilirsiniz.
Ancak, 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile bu şartlar değişiyor mu? diye merak ediyorsanız, bu kanunun yürürlüğe girmesinden önce sigortalı olanların, emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayıları değişmemiştir. Değişiklik, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ilk defa sigortalı olanlara uygulanacaktır.Selamlar..
-
sn yyln
Vakit ayııp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum,mevzuatı tararken kafam iyice karışmıştı ancak bilgileri derleyince az çok netleşti bu konu....Selamlar...