-
Velayet
1997 yılında eşimle anlaşmalı boşandım.4 yaşındaki kızımın velayeti anlaşmada bana verildi.1999 yılında 2. bir evlilik yaptım.bu evliliğimden de bir çocuğum oldu.Kızımın babası halen 50 ytl nafaka ödemekte,kızım şu an 14 yaşında.kızımla aramızda 1 yıla yakın bir süredir arkadaşlıkları yüzünden sorunlar yaşamaktayız.Babasınında ocak 2006 da kızımızada bilgi bile vermeden evlenmesiyle bu sorunlar arttı .Yaşadığımız bu sorunları babasına iletip yardım istediğimde ilgisizlikle karşılandım okulların açıldığı gün 18 eylülde kızımın bir erkek arkadaşı ile evden kaçma girişimini tesadüfen öğrendim ve kızımı en emin yer olan babasının yanına götürdüm yaklaşık 2 aydır babsında kalmakta ben onu okulda ziyaretine gittim ve telefonla aradım .babasıda bu durumu benim aleyhime kullandı ve velayet davası açtı ve kendisi 50 ytl nafaka vermekte iken benden 350 YTL nafaka istemekte.
Babası kızımın velayetini alabilirmi?
Ayrıca nafaka bağlanabilirmi?
-
Davanın sonucunu tahmin etmek imkansız, her olay kendi özelliklerine göre değerlendirilir. Davayı bir avukat ile takip etmenizde büyük fayda bulunmaktadır.