Re: Boşanma ve nafaka durumu
Sayın Tekay,
iyi günler, birkaç kez yazdım ancak bir cevap alamadım. Avukat tutacak durumda değiliz. Eşim eski karısı ile 2003 yılında anlaşmalı olarak boşanmış. Boşanırken de 300 dolar nafaka verilmesi kararlaştırılmış. Eşimin bozulan işleri nedeniyle nafaka ödenememiş. Şu anda asgari ücretle bir iş yerinde çalışıyor. Şirket aracı kullanıyor ve oturduğumuz ev benim anneme ait. Eşyalarımızın büyük bir kısmı da bana ait olan eşyalar. Eski karısı birikmiş nafaka borçları için avukat tutmuş. Bu durumda ne yapmalıyız bilmiyorum. Çünkü çok yüksek bir meblağ çıkıyor. Bu evlilikten bir çocuk yok. Eski karısı ile evliyken de onların ailesine ait bir evde ikamet ediyorlarmış. Eşim o evliliğinden ne bir mal ne de ortak alınan hiçbirşey almamış, herşeyi orada bırakıp çıkmış. Eski karısının durumu çok iyi, anne babasıyla birlikte lüks bir evde lüks bir hayat yaşıyor. Kendisi üniversite mezunu ancak çalışmaya ihtiyaç duymayacak kadar iyi bir hayatı var. Hatta özel bir üniversitede paralı olarak ikinci kez okuyor. Bu durumda biz ne yapmalıyız? Eşimin maaşının ne kadarını haczedebilir? Evimize icra gelir mi? Evimize icra gelmesini nasıl engelleyebiliriz? Eşime ait banka hesaplarını ya da kredi kartı harcamalarını delil olarak sunulma imkanı var mı? 4 yıldır yaşamını iyi şartlarda idame ettiriyor bu hanım. Biz kendi lehimize oluşabilecek şartları da bilmek istiyoruz. şimdiden teşekkür ederim.