-
Boşanma davasının reddi
Merhaba
Geçtiğimiz yıl şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle açtığım boşanma davası hakim tarafından red edildi. Hakim red sebebini karşı tarafın boşanmak istemeyişini ve benim de şahitlerimin yetersizliğine bağladı. Avukatım davayı temyiz etmenin 3 yıllık süreyi uzatacağını söylüyor. O yüzden temyiz etmek yerine 3 yıllık süreyi bekleyip yeniden dava açmayı düşünüyorum. Çünkü zaten uzun yıllardır evden ayrıydım ve evliliğin tekrar yürümesi mümkün değil. Size sorum temyize başvurmalımıyım yoksa direk 3 yıl süresini mi bekleyeyim. 3 yıllık süre temyizin ardından mı başlıyor yoksa davanın reddinden sonra mı? Bir de bu üç yıllık süre içinde sevdiğim bir kadın var onunla aynı evi paylaşmam davanın seyrine ne gibi etkilerde bulunur?
ilginiz için tesekkürler
-
syn timsahh;
3 yıllık süre mahkeme kararının kesinleşmesindsen itibaren başlar hukukumuzda ise kararların çoğunluğu temyiz sonucu veya temyiz süresi geçirilerek kesinleşir. temyiz süresi boşanma davaları için kararın tebliğinden itibaren 10 gündür. eğer bu süreyi geçirdiyseniz karar kesinleşmiş ve süre başlamıştır. aksi halde temyize götürürsünüz. ve yargıtayın vereceği karar uyarınca yerel mahkeme kararı onanırsa onama kararının tebliğinden bozulursa ise tekrar yerel mahkemeye dönerek karar verilmesi gerekeceğinden yerel mahkemenin yeni kararının kesinleşmesi ile 3 yıllık süre başlıyacaktır.
Gökçe Erünsal