-
İş sözleşmesi
MEBe bağlı bir dershanede çalışmaktayım. Sözleşmelerimiz MEB'e gönderiliyor ve bu sözleşme ile öğretmen olarak çalışma onayı isteniyor. Fakat aldığım maaş ile sözleşmemde yer alan maaş miktarları farklı. İşveren, teminat olması için ayrı bir protokol sözleşmesi yapmayı önerdi. 6 ay sonra sigorta primlerini artırma sözü ile başladım ancak yazılı olarak bir belge olmasını istiyorum. Bu durumda nasıl bir sözleşme metni hazırlamalıyım ve bu sözleşmenin icra v.s gibi durumlarda geçerli olması için hangi şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca yüksek lisans eğitimim için gerekli izinlerin ücret kesintisi olmadan verileceği sözünü aldım. Sözleşmede bu maddenin yer alması yaptırım açısından bir önem taşır mı?
-
Lütfen, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nu okuyunuz.
-
işverenim meb'e göndereceği sözleşmede özel şartlara yer vermek istemiyor, ama bir nüshası bende kalmak üzere ikinci bir sözleşme yapabileceğimizi söyledi. Kurum kaşesinin ve kurcunun imzasının bulunacağı böyle bir sözleşmenin geçerlilik derecesini bilmediğim için çekingen kaldım. yardımcı olursanız çok sevinirim.