Daire içi fazla petek kullanımı
60 Daireli bir binada oturmaktayım. Bina doğal gaz ile ısıtılmakta.
Bina içinde bazı dairelerde usulsüz bir şekilde standartlara uymayan fazla radyatör peteği takılmış. Bina yönetimi bunların sökülmesini veya usulune uygun hale getirilmesini sağlayabilirmi? Yönetimin sonuç alamaması durumunda veya kat maliki olarak benim yapabileceğim birşey varmı?
Saygılarımla.
Re: Daire içi fazla petek kullanımı
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Kat malikleri kalorifer dilimlerini artıramazlar. Aksi halde, kat malikleri kurulu, yetki verilmiş ise yönetim veya kat maliklerinden herhangi biri eski hale iade için dava açabilirler.
Giriş katında oturuyorum ve altımda daire olmadığı için evim ısınmıyor, çok soğuk. Oysa biz kazakla otururken diğer ara katlar çok sıcak olduğu için cam açarak oturuyorlar. Benim kalorifer peteği ekleme hakkım da yoksa ne yapabilirim?
Re: Daire içi fazla petek kullanımı
Alıntı:
dsenol rumuzlu üyeden alıntı
Giriş katında oturuyorum ve altımda daire olmadığı için evim ısınmıyor, çok soğuk. Oysa biz kazakla otururken diğer ara katlar çok sıcak olduğu için cam açarak oturuyorlar. Benim kalorifer peteği ekleme hakkım da yoksa ne yapabilirim?
altınızda bodrum vs vardır yönetimizin altınızda bulunan alanları ısıtmakla yükümlü diye biiyorum ve ayrıca merkezi yerlerdeki cok ısınan dairelerin petekleri kısmak yerine cam acmalarını anlamış degilim belirtmeden gecemeyecegim bariz israf