-
Öğrenim kredisi
okulu 2004 yılında bitirdim 2 yıl öğrenim kredisi aldım iki yıldan sonraki 2 yılda bu krediyi kullanmadım ziraat bankasındaki hesabımı da aktif hale getrirmedim
katkı kredisi de aldım bunun borç bildirimi ve ödeme cetveli bana ggeldi ödedim ancak öğrenim kredisi için bildirim ve ödeme cetveli bana gelmedi ödeme yapmadım internetten geçen de inceledim ve 1667 ytl geçikme bedeli ile birlikte toplam 5000 ytl borcumun olduğunu gördüm.
bu durum da bana bildirimi yapılmamış olan bir borç nedeni ile geçikme bedeli ödemek durumundayım.Ne yapmalıyım ödeme yapacakmıyım lütfen yardım edin teşekkür ederim.
-
Krediyi aldığınız zaman imzaladığınız sözleşmede belirttiğiniz adrese tebligat yapılmış olabileceği gibi; o sözleşmede, geri ödemenin ne zaman (vade) ve ne miktarlarda yapılacağı da belirtilmiş olabilir. Bu durumda siz, o zamanlarda ödemeyi yapmamakla temerrüde düşmüş olursunuz.
Dahası, tüm borçlular, alacaklının ihtarıyla temerrüde düşmek zorundalarsa da, bu durumda, faizin cinsi değişir. Oysa; vadesinde alacaklınıza yapmadığınız ya da yapamadığınız ödemeler için faiz ödemekten, ancak, meblağları Mahkeme'ye tevdii ederek kurtulabilirsiniz.
Sizin durumunuzda tüm bunların olmadığını sanıyorum, o nedenle faiz ödemeniz gerekli olacaktır.