-
Kredi kartları
Hepinize iyi çalışmalar. Efendim hayatımızı kolaylaştıran kredi kartları bazen insanın başına dert olabiliyor. Ben bu konuda bir şey öğrenmek istiyorum.
Bundan 5 yada 6 sene evvel Garanti bankasından bonus kartı almışım. Hatırlamakta bile güçlük çektim. Çünkü bir kez bile kullanmadan çalındı ihbarıyla(çünkü bunları normal yollardan bankalara iade etmek çok güç) iptal ettirerek bir dahada istememişim. Şimdi cep telefonuma hergün kartla ilgili kampanyalar ve daha bir çok fırsatları bildiren mesajlar geliyor ve beni çok rahatsız ediyor. Bu zaman zarfında bir de il değiştirdim. Eskişehir'den İzmir'e taşındım. Yine aynı şekilde Dışbank'tan aldığım ideal kartı da borcunu kapayarak 3 sene evvel iptal ettirmiştim. Diğeri kadar sık olmasada ondanda aynı konuda mesajlar geliyor. Bahsettiğim bankaların bende kartları yok dolayısıyla ben artık bir kullanıcı değilim. İlk bahsettiğim bankaya telefon ettim. Bana söz konusu hesabın hala açık olduğunu söylüyorlar. Oysa bende bu bankaların kartları olmadığı gibi bana ait başka bir hesabım da yok. İstemediğim bu kartları almak zorundaymışım gibi davranılması[:am] beni rahatsız ediyor. Bu konuda yasal haklarım nedir. Bana yardımcı olun lütfen.
-
Sorunuz, bu alanda sorulmaması gereken bir soru.
İlgili Bankalara bir faks ve ya taahhütlü mektupla durumunuz bildirebilir; BDDK'na; Hazine Müsteşarlığı'na ve Ulaştırma Bakanlığı'na şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca; elbette, bu duruma son verilmesini dava da edebilirsiniz.
-
Yasal Haklarınızın en başında ilgili bankalara başvurarak ilgili mesajları almak istemediğinizi belirtmek gerekiyor!!!Yanılmıyorsam ilgili bankalardan birinin sitesinde şikayetlerin değerlendirildiği bir bölümde var oraya yazabilirdiniz.Keşke insanlığın tek derdi cep telefonuna gelen mesaj lar olsa.