Miras hakkını nasıl alabilir
Merhabalar
Yurtdışında yaşayan bir arkadaşımın sorunu için sizlerden görüş almak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz.
Kardeş sayısı 4 olan bir ailenin yurtdışına yüksek tahsil için giden ve orada iş bularak yerleşen arkadaşımın anne ve babası ve diğer üç kardeşi Türkiyede ikamet etmektedirler. Babasının dört dairesi ve iki dükkanı vardır. Bu dört daireden birini ve iki dükkanı tapudan ben ölene kadar benim öldükten sonra filan hayır kurumunun diye bağışlar diğer üç daireyi de üç çocuğuna satış yaparak verir. (bizim arkadaş piyasada yok, gerekçe: Yurtdışında çalışıyor zaten çok para kazanır o diyerekten) neyse üzerinden 6 ay kadar geçer yada deçmez Arkadaşın annesi ve babası trafik kazası sonucu nisan 2006 da vefat eder. Arkadaş cenaze için geldiğinde resmi işleride beraber yürüttürük kaydını nüfustan düşürttük veraset ilamını mahkemeden çıkarttık gelmişken miras işinide halledelim birdaha ya gelirim ya gelemem dedi tapuya gittik ve gerçeği o zaman öğrenik. Diğer kardeşlerine durumu anlattı onlar da aynı gerekçeyi ileri sürdü yanaşmadılar miras işine "sen yurtdışındasın zaten çok para kazanıyorsun" diye Burada bir kaç avukata gittik danıştık kimisi olur kimisi olmaz dedi arkadaşım iznide bittiği için geri döndü yurttıdışına. Sorumuz şu; bu sorun için hangi mahkemeye başvurmalıyız? ve nasıl bir dava açmalıyız? Bu arkadaşımın mirastan hiç payı yokmu şimdi. dört kardeşin dördü de öz nasıl bir yol izlemeliyiz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.