-
Hepimiz tüketiciyiz
Zonguldak'da alışveriş yaptığım bir parfümeriden sabun(marka vermek istemiyorum şuan) aldım.Fiyat etiketinde 8.40 yazıyordu ve %10 indirimliydi;7.00 ödedim.Eve geldiğimde fiyat etiketini incelediğimde en üstteki etikette 8.40 ve üretim tarihi haziran 2006 yazıyor.Ve altındada bir fiyat olduğunu fark edince üsttekini çıkardım.Altındakinde de 7.60 ve üretim tarihi şubat 2006 yazıyor.Etiket kozmetiğe değil;üretici olan medikale aittir.
Şimdi bu ürünün fiyatı 7.60 mıdır;8.40 mı ?ve üretim tarihi haziran mıdır;şubat mı bende karar veremediğimden ne yapabilirim diye danışmak istedim.Tüketici olarak rahatsızlığımı da dile getirebildiğim için mutluyum.
Şimdiden teşekkürler.
-
Fiyatını bilememde üretim tarihi Şubattır. bazı firmalar maalesef stoklarından dağıtım yaparken veya malı teslim aldıklarında tüketiciyi yanıltan bu yola başvurmaktadır.
Eğer mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız bulunduğunuz ildeki valilik veya kaymakamlığında bulunan tüketici hakları na şikayet edebilirsiniz. Sonuç alamazsanız ilgili mahkemeye gidebilirsiniz...