-
10 günlük süre
esim dava dilekcesi bana eylul ayında teblig edildi..durusma.aralık ayının ikinci haftası..
burda sunu sormak istiyorum..benim 10 gun icinde cevap yazmam mi gerekiyor..ben hala bi avukat vekil tayin etmedim..
Dava dilekcesinde 10 gun icinde cevap veriniz diye bir ibaregecmemektedir..lutfen bilgi verirmisiniz..
-
Hukuk UsUlu Muhakemeleri Kanunua
Madde 195 - (Değişik madde: 16/07/1981 - 2494/16 md.)
Davalı, ilk itirazları ile birlikte esas dava hakkındaki cevabını ve varsa karşı delillerini, dava dilekçesinin kendisine tebliği tarihinden itibaren on gün veya hakim tarafından bir süre tayin edilmiş ise o süre içinde mahkeme kalemine bildirmek ve bir örneğini de davacıya tebliğ ettirmek zorundadır.
10 günlük sürede davayı kabul etmeme nedenlerinizi ve karşı iddialarınızı sunmanız açısından önemli.
Sizin durumunuzda bu süreyi kaçırmış olmanızla nedensiz olarak davayı kabul etmiyorsunuz gibi bir hükmü vardır.
En kısa zamanda bir meslektaşımızdan yasal yardım alınız. İnanın boş yere avukat yardımıalın demiyoruz.
-
bir sey sormak istiyorum..
esimde bende calisiyoruz..
esimin actigi bosanma davasında nolursa olsun tedbir nafakası odeyecekmiyim.bu rakam neye gore belirleniyor..esimin calisiyor olmasi ve haksiz olmasi v.s bu durumu etkilemiyormu?
-
Oncelikle bunu iyi bil ki, su anki Turkiyem'izde bosanma kanunlari sadece kadinlari korumak'tadir, erkek icin bosanmada hakklarimiz yoktur.
Bi kere ne olursa olsun, tedbir nafakasini dava acildigi tarihten, bitime kadar odeyeceksin, davayi kim actigi onemli degil, kusur aranmiyor, esin hakkiz bile olsa odenecek.
Eger kusurlu degilseniz, bosanma davasini karsi taraf actigi icin senin icin iyi oldu, sen acmis olsaydin, tazminat odemek zorunda kalirdin.
Eger esiniz kusurlu ise, seninde tazminat hakkin var, ama bu genelde erkeklere verilmiyor, cunku adalet'li ulke'de yasiyouruz.