Astsubaylıktan istifa sonrası ödenecek tazminat
Merhaba öncelikle sitenin kurucularına teşekkür ederim.
Sivil kaynaklı bir üniversite bitirdikten sonra 2004 yılında muvazzaf astsubay oldum. Bir yıllık deneme sürecinde kendi isteğimle istifa ettim. ilişiğimi keseli yaklaşık 1 ay oldu.
926 sayılı personel kanununa göre bana yapılan eğitim ve öğretim masrafları kanuni faiziyle birlikte bana geri ödettirilecek, fakat ödeyeceğim miktar farklı sınıftan olan diğer devrelerime göre çok abartılı olacak.
Ben TANK sınıfındaydım, tankçı devremin birine 32000ytl diğerine 33000ytl ben bu arkadaşlardan 1 yıl sonra istifa ettim, PİYADE sınıfında olan diğer bi arkadaşıma da 700ytl ödetme miktarı geldi. benim ödeyeceğim miktar daha belli değil ama (tahminime göre 40000ytl civarı) belli olduktan sonra bu farklılığı göstererek herhangibir dava açabilirmiyim.Birde bu farklılık neden kaynaklanmış olabilir.
ilginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Astsubaylıktan istifa sonrası ödenecek tazminat
merhaba....konuyu dikkatle okuduktan sonra bazı katkılarım ve sorularımla iştirak etmek istiyorum...
öncelikle bende astsubayım,tankçı ve 2004 lüyüm.Sonuçsuz yorrumlara ve gereksiz tartışmalara girmeden sorularıma cevap arayacağım...şimdiden teşlekkür ederim.
bahsi geçen,istifa sürecinde ayrılan arkadaşlarımıza 32 bin ytl tazminat gelmiştir.yanlış hatırlamıyorsam istifa hakımız 16 mayıs 2005 de başlayıp,16 mayıs 2006 da sona erdi.3 arkadaşımız 2005 mayısında istifa dilekçelerini verdiler.tazminatları 32 bin ytl oldu.ancak 2006 mayısında istifa dilekçesini veren bir arkadaşımıza ödetme gelmedi.Bu durumun kesinliğini araştırmak için K.K.K. lığında bulunan ilgili şubeye gidip öğrenmek istedi ve aldığı cevap,hizmet süresini tamamlamış olduğundan dolayı tazminat ödemeyeceğiydi.peki şuan bizim durumumuz nedir? farklı bir hizmet yükümlülüğüne girdik,15 yıllık zorunlu fiili hizmet.eğer çeşitli sebeplerden dolayı tsk dan ilişiğimiz kesilirse tazminat ödermiyiz?eğer ödersek bu tazminat neye istinaden ödenecektir?madem ki 1 yılın bedelini 32 bin ytl biçmişler ve bu sürenin sonunda istifa edenden tazminat istemiyorlar ise,bizden hangi sebepten dolayı ve hangi ad altında tazminat isterler? tecrübenize dayanarak...,3 yıllık hizmetin tazminattan düşebileceği ortalama rakamı tahmin edebilirmisiniz?saygılarımı sunuyorum,teşekkürler.