Benim olan domainleri geri almak istiyorlar
Merhabalar,
Konunun özetini yaparak siz değerli forum üyelerine ve bu konuyla ilgili benden çok fikri olan kişilere bir sorum olacak.. Yorumlar ve cevaplar için şimdiden çok teşekküler;
Bundan 5 veya 6 ay öncesinde internet üzerinde marka olan bir domainin .ws uzantılı olan domaini aldım. (Örnek olarak onlinegame.ws demek istiyorum.) Daha sonra o domain üzerinde bir site yaptım. Siteye yazdığım tanıtım cümlesinde, markayı çağrıştıran bir cümle kullandım. (Örnek Welcome to "Online Game Site") Ancak bunu iyi veya kötü olup olmadığı bilmeden kullandım. Çünkü bu konuyla ilgili hiç bir fikrim yoktu. Bana göre ben, internet üzerinde güzel bir domain bulmuş, çok ama çok şanslı ve bunu değerlendirmek isteyen her hangi biriydim ve gerçekten çok şanslıydım. Kimsenin ticari çıkarlarına ters düşecek bir şey yaptığıma inanmıyordum ve domaini kanunsuz yollarla değl değil normal yollardan godaddy.com üzerinden satın aldım.
Bir kaç ay sonra bana, aldığım domainin bilmem kimin domaini olduğunu, bu domainin haklarını bu kişinin aldığını ve $100 karşılığında bu domaini transfer etmem gerektiği kibar bir dille, ki bence kibar bir tehditle, bana bildirildi. Ve buna gerekçe olarak markayı çağrıştıran cümlenin sakıncalı olduğu söylendi ve aynı zamanda da ONLINEGAME markasının o kişiye ait olduğu söylendi. Bende bu cümleyi hemen kaldırdım. Ve siteyi geliştirmeye devam ettim. 6 ay boyunca ziyaretçi potansiyeli olan güzel bir site yaptım.
Bu arada ben bu domaini yine örnek olsun diye söylüyorum onlinegameportal.com olanını da aldım ve üzerinden en az 3 ay geçti.
Şimdide tekrardan bir mail gönderildi ve bu sefer davalı olarak ilan edilmiş halde buldum kendimi...
Bana gönderilen en son mail ise aşağıda;
Dear Sir/Madam:
Attached for filing with the National Arbitration Forum (#8220;Forum#8221;) is a Complaint by "Bilmem kim" regarding the domain names ONLINEGAMEPORTAL.COM and ONLINEGAME.WS. Three copies of the Complaint, along with the supporting exhibits, are being sent separately to the Forum via Priority Mail. Complainant requests one panelist be designated for this proceeding.
In accordance with Paragraph 3(b)(xii) of the Forum#8217;s Supplemental Rules, an electronic copy and hard copy of the Complaint have been sent earlier today to the Respondent "Benim Adım ve Soyadım" under cover of the Complaint Transmittal cover sheet. The Forum was copied on the electronic version to the Respondent.
The filing fee for this matter is being made by credit card. The credit card information is being sent to the Forum#8217;s office via facsimile.
Finally, the Complaint is also being transmitted to the Registrar, GoDaddy Software, Inc., in accordance with NAF Supp. Rule 4(e) with this communication.
Should the Forum have any questions, please do not hesitate to contact me at "Avukatın Telefonu" or at "Avukatın E-Mail Adresi"
Very truly yours,
Durumum bu... Konuyla ilgili ayrıntı talep eden kişilerle bilgileri paylaşabilirim...
Not: Yukarıdaki onlinegame.ws ve onlinegameportal.com bilgisini örnek olsun diye yazdım şu an elimdeki domainler farklı domainler...
Yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla...