Alıntı:
Sayın Porsuk;
Öncelikle bir olaya yaklaşımdaki hatayı düzeltelim.
Nedir bu?
Suçun tekrarı halinde verilmiş ve ertelenmiş ceza güncel hale gelir mantığı.
Bu bir kez cezanın ertelenmesi kavramının ruhuna aykırı bence kaldı ki TCK51/7 bakın ne diyor.
(7) Hükümlünün denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlemesi veya kendisine yüklenen yükümlülüklere, hakimin uyarısına rağmen, uymamakta ısrar etmesi halinde; ertelenen cezanın kısmen veya tamamen infaz kurumunda çektirilmesine karar verilir.
Cezanın ertelenmesinden itibaren ki bu 3 seneden fazla olamaz siz bir denetim süresine tabiisnizdir. Bu sürede kasıtlı olarak bir suç işlemeniz halinde eskiş cezanız güncel hale gelecektir. Yasa açık.
Ancak size iyi haber 3 senelik süreyi doldurmuş iseniz sorun yaşanmayacaktır.
Madde 51 - (1) İşlediği suçtan dolayı iki yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkum edilen kişinin cezası ertelenebilir. Bu sürenin üst sınırı, fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış veya altmışbeş yaşını bitirmiş olan kişiler bakımından üç yıldır.
Kötü haber nedir peki;
Dünde belirttiğim gibi bu eyleminizden bişey çıkmaz ama olduda çıktı diyelim. Bu durumda ikinci kez ceza alsanız dahi ertelenmeyecektir.
Çünkü
Aynı madde devamında
Erteleme kararının verilebilmesi için kişinin;
a) Daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı üç aydan fazla hapis cezasına mahkum edilmemiş olması gerekir.
Bir başka detay; saniye ve milimetrik hesaplar kriter değildir.
İlk iletimde sanırım anlatamadım umuyorumn bu sefer anlatabilmişimdir.
Ekleyen: Av.Duygu Tekay*-*03/11/2006*:* 10:01:20