1969dan beri okul arazisi devlet ne alıyor ne...
Herkese iyi günler diliyorum;
Dedem 1969 yılında İstanbul/Avcılar'da bir arsa satın almış.(yaklaşık 5500m2) Bu arazi ne zaman ilan edildiğini bilmemekle beraber aldıktan sonra 5 sene içinde bir zamanda okul arazisi olarak ayırılmış. Şu anda da belediyeden imar durumu istediğimizde okul arazisi olarak görünüyor.
Sorum şu olacak;
-Bunca zamandır(yaklaşık 35 sene) okul arazisi olarak ayrılan bir yerin imar durumunu değiştirmek mümkün mü.
Devlete "ya istimlak et, rayici ne ise bedelini öde, ya da bu araziye okul yapmayacaksan imar drumunu düzelt(imara aç) de biz bir şekilde değerlendirelim" demenin yolu nedir? nerelere başvurmak gerekir.
(biz il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve avcılar belediyesine gidip konuştuk ama onlar "bu arazi sittin sene böyle kalabilir bir şey yapamazsınız" gibi ifadeler söylediler. belediyeden bir yetkili de arazinin yarısını devlete terk ederseniz imaRA acılabilir dedi.)
-Sonucta bunca zamandır bir mağduriyet söz konusu oldugundan dolayı bununla ilgili bir tazminat davası açılabilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Batur YÜcesan
NOT: dedim vefat ettiğinden arsa şu anda annem ve kardeşlerine intikal etmiş durumda
NOT2: arsa vergisini okul alanı olarak ayırıldıgından 1/10 oranında odüyorlar.
NOT3: bilindiği üzere istanbul büyükşehir belediyesi tarafından yeni imar planları yapılıyor. aradıgımda aldıgım bilgiye gore 15 kasımda yeni planlar askıya cıkacakmıs. su anda itiraz edip yeni planlara degisiklik yapılarak isletmek mumkun mu? ya da askıya cıkısı bekleyip yine okul arazisi olarak gorunuyorsa o zaman 1 ay içinde itiraz hakkını mı kullanmak gerekiyor?