-
Boşanamıyorum !
Eşimle 3 yıl evli kaldık ve bir kız çocuğumuz var.2004 yılında boşanma davası açtım 1,5-2 yıl sürdü ve kendisi boşanmak istemediğini yüklü miktarda para amadan boşanmayacağını ve beni süründüreceğini dile getirdi ve mahkeme reddoldu.Bu arada kendisiyle ayrı illerde yaşıyoruz mahkeme reddolmasına rağmen ev tuttum davetiye yolladım gelmedi.Beni sürekli arayıp para istiyor vermezsem boşanmayacağını söylüyor.Ben red kararından 1,5 ay sonra davetiye yolladım fakat 4 ay geçmesi gerekiyormuş şimdi tekrar davetiye yolluyacağım fakat maddi gücümde yerinde değil ev tutup dayayıp döşemem gerekiyormuş bunun başka çıkar yolu yokmu asgari ücretle ssk sız çalışıyorum kendiside çalışıyor ve ssk lı olarak.Ayrıca benden eşyaları istedi kıyafetlerim hariç evde ne var ne yoksa yolladım.bana bir çıkar yol gösterirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Eşinizi anlaşmalı boşanmaya ikna etmeli ya da red kararının kesinleşmesinden itibaren 3 yıl beklemelisiniz.
-
Öncelikle çok teşekkür ederim Sayın Dilek hanım.
Anlaşmaya yanaşmıyor çok yüksek rakamlar talep ediyor yani evlenirken para verilerek evlenilmiyor ama iş boşanmaya gelince inanılmaz rakamlar isteniyor.Tekrar davetiye yollaıp çağırsam yine gelmezse bu süreç ne kadar zaman alır.Birde mahkeme red kararı verdi ben hiçbir dava açmadım ama ayrı yaşıyoruz yine çocuk için ve kendisi için nafaka ödemeye devam edecekmiyim bu 3 yıllık süreç içerisinde ?
İlginiz için teşekkür ederim.
-
Birde biz ayrı illerde yaşıyoruz ben ailemle çocuğumu görmek için 1200 km yol gittik fakat çocuğu göstermedi mahkeme kararında h.sonu görme iznim olmasına rağmen.Çocuğa telefon ettirerek sen benim babam değilsin kötü babasın bidaha bizi arma dedirtiyor buda ses kaydı olarak elimde mevcut bunlara dayanarak velayet davası açabilirmiyim çocuk 3,5 yaşında yada ne gibi yol izlemeliyim teşekkürler.
-
1. Reddedilen dava ne sebeple açılmıştı?
2. Red kararı kesinleşti mi?
-
Öncelikle kusura bakmayın bi anlık dalgınlığıma geldi üzgünüm.
1-Şiddetli geçimsizlikten açıldı
2-Red kararı kesinleşti temyize gidilmedi mart ayında kesinleşti
-
Eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyorsa reddedilen davada dayandığınız sebepler dışında herhangi bir sebeple yeniden boşanma davası açabilirsiniz, ya da kesinleşme tarihinden itibaren 3 yıl geçtikten sonra açacağınız davada boşanma kararı alabilirsiniz.
Velayet davası açmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil, evliliğiniz resmen devam ettiği için velayet hakkını eşinizle birlikte kullanabilirsiniz.
Tüm bunlara ilaveten, mahkeme kararını bir avukata gösterek hukuki yardım almanızı tavsiye ederim, kararda yazılı hükümleri bilmemiz mümkün olmadığı için yanlış yönlendirme ihtimali de bulunmaktadır. Burada temel bilgiler verdiğimizi, her olayın kendi özelliklerine göre değerlendirileceğini lütfen unutmayınız.
-
Çok teşekkür ederim Dilek hanım vaktinizi ayırıp sorularımı yanıtladığınız için hoşçakalın.