Tazminatsız iş akdi feshi
Merhabalar
Ben yabancı bir bankada çalışmaktaydım bana 30.Haziran.06 itibariyle bir yazı verilerek 18 ve 22.maddeye istinaden (tamamen uydurma bir nedenle bu maddelere bağlayarak )31.10.06 tarihi itibariyle iş akdimin fesih edildiğini bildirdiler,4 aylık ihbar süremin sonunda dün işe son olarak kıdem tazminatımı almak için gittim bana ibraname imzalatmak istediler(Bu arada biz 9 çalışan işyerimizle mahkemelik olduğumuzdan çıkartılıyoruz)İbranamede benim başka hiç bir konuda bankayı dava etmeyeceğm yazıyordu.Ben bu şekilde ibranameyi imzalamadım ve onlarda bana tazminatımı vermediler.Bu arada şunuda belirtmek istiyorum
Beni işten çıkartma nedenleri tamamen düzmece olduğundan benim işe iade davası açma hakkım olduğu halde açmadım.Artık iş
huzurum kalmadığından.Benim size sorularım
1)Bu maddelere istinden bana ihbar süremi kullandırıp kıdem tazminatı vermeme gibi hakları olabilirmi
2)Bu maddelere istinaden çıkartılınca işsizlik sigortasından faydalanabilrmyim
3)İşten ayrılırken mutlaka ibraname imzalamak zorundamıyım ,zorundaysam altına hak ve alacaklarım saklı kalmak kaydıyla
yazamazmıyım.
4)Eğer hak ve alacaklarım saklı kalmak kaydıyla yazmayıp imza atarsam geriye dönük dava açma hakkım ortadan kalkarmı
Bu durumda benim hukuki olarak ne yapabileceğim konusunda acilen bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdididen teşekkürler ve iyi çalışmalar...