-
Bakaya durumu ile ilgili
Merhabalar,
Bir konuda bir türlü dogru bir bilgiye ulaşma ya da yönlendirilme şansı bulamadım. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Ben 4 yıllık bir üniversite mezunuyum, mezuniyet sonrasında Almanyaya gittim, okul bittikten sonra alınan 1 senelik tecil zamanı 31 temmuz 2003 te bitiyordu ve ben de Hannover Türk baskonsoloslugundan 07.08.2003 tarihinde 1111 sayılı Askerlik kanununun 35 / G maddesinden yararlanarak 31 Ekim 2006 tarihine kadar askerlik tecil belgesi almıstım. Su anda Türkiyede bulunuyorum. Eylül ayı içerisinde yabancı askerlik subesine ( Eminönü) giderek doktora programına yazılabilmem için askerlik durum belgesi çıkartmak istedim, ancak orada bulunan memurlar Ağustos 2003 tarihli celb te bakaya düstügümü belirttiler ve yazılı ifademi alarak daha 31 Ekim 2006 ya kadar geçerli olan tecil belgelerimle birlikte Askeri mahkemeye sevkettiler. Tecil belgesi aldıgım ve 2 hafta sonrasından da bağlı bulundugum Askerlik subesinden Almanyadaki ikamet adresime gönderilen yazıyla aldıgım tecil islemine iliskin onay yazısı sonucu nasıl bakaya duruma düsmüs olabilirim ilginc buluyorum. su anda askeri mahkemede olan dava nasıl bir sekilde sonuclanır. Doktora programına basladıgım okul ASAL a belgelerimi yollamıs durumunda, zorla askere alınma durumu olabilirmi acaba? cünkü bakaya durum belgesinde Aralık 2006 celbine tabidir diye bir ibare var.
Askeri mahkeme ile ilgili de bir sorun var yaptıgım arastırmalar sonucu 5 ekim 2006 itibariyle bu davalar askeri mahkemelerde görülmemeye baslamıs, benim dosyam bu tarihten bir kaç gün öncesinde mahkemeye ulasmıstı, acaba sivil mahkemelere mi yönlendirilmiş oluyor.. Okulun göndermis oldugu ögrenci olduguma dair belge tekrar tecil yaptırmam icin yeterli olacakmıdır? Bu mahkeme sonucu nasıl sonuclanır? mahkemenin kararı uzarsa benim icin sorun yaratırmı askerlik durumu ile ilgili olarak?
Yazdıklarım içinde pek cok soru bulunuyor kusura bakmayın durum karısık olunca kafamda olusan soru sayısıda cok oluyor.
vereceğinizi ümit ettigim cevaplar için simdiden cok tesekkür ediyorum,
-
Endişe edilecek bir şey yok. Eğer, şubeniz tecil belgelerini onaylamışsa, hata vardır. Bu hata düzelir ve hakkınızdaki dava düşer
-
Çok Teşekkür ediyorum.
Tabi burada önemli olan mahkemenin erken sonuçlanması. Askeri Mahkemeye bizzat kendim fiilen giderek dosyamı takip etsem süreci hızlandırma şansım olabilirmi?
-
Askeri mahkemeler artık bakaya konusunda görevsizlik kararı verip dosyalarısivil mahkemelere gönderiyor.Çabuk biteceği konusunda şüpheliyim.