SİZCE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMELİMİYİZ
Printable View
SİZCE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMELİMİYİZ
Buradaki temel sorun aslında AB değil.... Ne şartla ve kiminle girmeliyiz olmalı bence... Açıklama yarın...
Sevgili commodore1tr
Anlaşılan yorgunsun
Sen zahmet etme senin yerine ben anlatayım.
Hikayeye göre, bir Alman, bir İtalyan, bir Fransız ve bir
İngiliz aralarında köpeğe hardal yedirmek konusunda iddiaya tutuşurlar.
* *Alman önceliği alır, hardalı topak yapar ve köpeğin
ensesinden tutarak zorla ağzına tıkar... Hayvanın ağzı yandığı için hardalı yemez ve çıkarır...
* *İtalyan* *hemen atılır, öyle olmaz der ve hardalı
makarna şeklinde ufak parçalar halinde bölerek, köpeğe yedirmeğe çalışırsa
da, hayvanın ağzı gene yandığından o da başaramaz...
* *Fransız da, konuya kendi açısından yaklaşarak, hardalı önce sulandırıp, sos olarak
köpeğe yedirmek için uğraşırsa da, bu uygulama ile de bir sonuç alamaz...
* *Sıra İngilize geldiğinde, İngiliz, önce köpeği okşayarak yanına
çeker, sırtını sıvazlar, sonra, hardalı topak yaparak hayvanın ardina yapıştırır.
Köpek ardı yandıkça başlar hardalı yalamaya, kısaca, canı yandıkça yalar,
yandıkça yalar ve sonuçta yalaya yalaya hardalı bitirir......
Akıllı ülkeler, hedef ülkeleri, istedikleri çizgide tutabilmek için,
onlara hardalı öyle yedirirler ki, o ülkeler, neyi yediklerinin
farkına vardıklarında iş çoktan geçmiş olur.....
Girecez hayatımızın amacı bu dememeliyiz. Bizimkisi aslında bir ikiyüzlülük o takıma girip onların fakir ülkeler olan yardımına göz dikmiş durumdayız hiç TC ye yakışmayan bir çizgiki zaten adamlar böyle bir şeyi yedirmezler. Ekonomimizi dışabağımlılıktan mümkün mertebe kurtarabilsek, hortumcuları yargılayıp kaçırılan paraları geri alabilsek planlı olabilsek AB de ab diye tutturmamız yanlış ama çizgi olarak ab yolunda olmak sanırım sıkışık konumumuz açısından ısrarcı olmadan ki ısrarcı olursak giriş sürecimiz uzayacaktır ehveni şerdir. Ne zaman bir norveç olursak (ekonomik olarak) eh o zaman zaten ab ye girmeye gerek yok. yinede AİHM nin TC yi bağlayıcı kararlarını üzüntü ile karşılıyorum sırf bu bile AB ye girmeyelim diyenleri haklı çıkarır bence.
bence girmemeliyiz.girsekte zaten bişey fark etmez.bize bir sürü sınırlama koyacaklar.bunun yanısıra yaptırımları var.haberlerde görmüyor muyuz?bizden toprak tavizi vermemizi istiyorlar.:(
H<marquee id='marquee'></marquee id='marquee'>ayır girmemeliyiz ben türk insanın kimseye baglı yaşamasını istemiyorum[:cb]