1 ay önce kiraladığım dairenin tavanının akmaktadır. Kiralama sözleşmesini fesh etmek ve emlakçiye ödediğim bedelin, taşınma giderlerinin, eşyalarda oluşan tahribat gibi hasarların tazmini için ne yapmam gerekir?
Printable View
1 ay önce kiraladığım dairenin tavanının akmaktadır. Kiralama sözleşmesini fesh etmek ve emlakçiye ödediğim bedelin, taşınma giderlerinin, eşyalarda oluşan tahribat gibi hasarların tazmini için ne yapmam gerekir?
Önce tespit yaptırmalı; ardından ihtarname ile iradenizi ve taleplerinizi bildirmeli; ardından da, gerekiyorsa dava açmalısınız.
Mart ayında yeni bir daire kiralayarak taşındım.taşındığım günün akşamı karşı komşu binada tadilat olacağını söyledi. Karşı komşu taşındığım evin benden önceki kiracısı.Ne ev sahibi ne emlakçı böyle bir konuyu bana iletmedi.Haziran ayında bina yönetimi tarafından tadilat yapılacağı bilgisi verildi. Evraklarla beraber ev sahibine gidip kouyu ilettim ve bunun bana evi tutarken söylenmediğini söylenseydi evi tutmayacağımı beirttim. Ev sahibi kendisinin de bu konudan habersiz olduğunu belirtti. Yapılacak olan tadilatın kapsamı kalorifer borularının değişimi, temiz ve pis su borularının değişimi. Dün tadilat başladı ve 1 ay süreceği bildirildi.Ayrıca taşındığımda Mart ayında farkettim ki mutfak balkonu alimünyum doğrama ile mutfağa dahil edildiğinden cok soğuk oluyor.Bunun pimamen ile değiştirilmesini talep ettim. ağustos ayında yapılmasına karar verildi.Tadilat devam ederken bu pimapenin yapılmasını istedim, karar verilen tarihten 1 ay sarkmış olmasına rağmen ev sahibi konuyu diretmeye başladı.pimapen yaptırmak istemiyor yada ücetinin yarısını benim ödememi istiyor. tadilatın pisliğini de çekiyoru pimamende yapılmıyor. Ayrıca binanın su basıncı düşük olduğundan mevcut şofbeni genelde herkesin evde olduğu saatlerde kullanamıyorum.ya sabah erken yada gece geç vakitte kullanırsam su ısınıyor.servise gösterdiğimde şofben için su basıncının yeterli olmadığı belirtildi. şofbenin de değişmesi gerekiyor.kendi şofbenimi(elektrikli termisifon) duvar taşımayacağı için servis kullanamayacağımı söyledi.Bunu henüz ev sahibine iletmedim, bunu da kabul etmeyecektir.şofben sorunu yüzünden 3 yaşındaki çocuğumu kettle da su kaynatıp kovaya biriktiriyorum ve öyle yıkıyorum (çocuğu gece geç saatte ve sabah erken saatte yıkayamacağım için). bu evi tutma nedenim düzgün sorunsuz görünüyor olmasıydı. fakat tadilat, şofben, alimünyum doğrama, banyodan gelen başka dairelere ait kokular, mutfak lavobosundan gelen koku kabus gibi.. Bunların hiçbiri tabiki bana söylenmedi. tadilat ve pimapen aynı anda yapılsın tekrar tekrar pislikle uğraşmayayım talebim ev sahibi tarafından kabul görmediği için çok sinirliyim. hakkımı nasıl arayabilirim?
Daireyi kiraladığım tarihin üzerinden yaklaşık 7 ay geçti, tadilat dün 27.09.2011 başladı. ev sahibi bilerek yada bilmeyerek bana bu evi bu şekilde kiraladı.Bu da benim şansım diyerek durumu kabul etmiştim fakat benim taleplerimin hiçbiri gerçekleştirilmiyor ve mağduriyetim artıyor. Tadilat nedeniyle zaman harcıyorum, işyerimden izin almak zorunda kalıyorum, hazırlanmam gereken bir sınav var ama bu iş yüzünden kısıtlı zamanımı temizliğe harcıyorum, evin içi normal yaşama düzeninden uzak(tadilat işi devam ettiği için).
Emlakçıya ödediğim ücret, nakliye giderleri,ödediğim depozito, tekrar taşınma, temizlik giderleri, eşyaların yıpranması (3. katta ev ve asansör yok), tekrar ev aramak için zaman harcayacak olmam vs., extra izin kullanacak olmam, gibi şeylerin de maddi tazmini için nasıl bir yol izlemeliyim? Bunlar için gecikmiş durumdamıyım? Böyle bir işlemin süreci ne kadar zaman alır? Bilgi verirseniz sevinirim.
Hukuki konularına birşey diyemem ama ,mutfak lavabosundan gelen kokuyu flex lavabo borusu ile basitçe önlersiniz.
banyodaki koku için nereden geldiğine bakılıp ona göre önlem alınabilir...