-
Tapu iptal olur mu?
Merhabalar,
Arkadaşlar benim sorunum şudur annem üzerine olan evi 2005 yılının kasım ayında kayınvalideme sattı sattıktan üç ay sonrada vefat etti rahatsız idi vergiler az tutsun diyede belediyedeki rayiçe göre satış yapmış oldukça düşük kayın validemde akraba olduğu için satın aldığına dair yani parayı ödediğine dair bir belgede almamış arada akrabalık olduğu için diğeir iki kardeşim buna inanmıyorlar ve mahkemeye verdiler bu anlaşmalı satıştır ileride evi senin üzerine geçireceksiniz diyorlar bir türlü ikna edemedim kardeşlerimi bu durumada çok üzülüyoruz sağdan soldan duyduğuma görede daireyi alırlar diyorlar gerçekten böyle olurmu alan kişiye yazık değilmi bu durumda kayın validem ne yapabilir vereceğiniz cevaplara teşekkür ediyorum
saygılarımla
-
Arkadaşlar yazmış olduğum konu hakkında bir fikri olan yokmu kimse evapyazmamış yardımıc olursanız sevinirim teşekkürler
-
Herhangi bir davanın muhtemel sonucu hakkında bilgi vermeye çalışmak, ancak müneccimlik olur. Bu tür davaların özellikleri gereği; davacının ispat edebileceği iddiaları ile davalının ispat edebileceği savunmalara göre, Mahkemeler, Yargıtay'ın bu konularda geliştirdiği görüşler doğrultusunda, davaların kabulüne ya da reddine karar verebilirler.
-
Sn Mehmet Taylan Karakum verdiğin yanıt için teşekkür ediyorum yalnız birşey daha sormak istiyorum davacıda satışın anlaşmalı olduğunu ispat etmesi gerekir değilmi iki tarafında ispat etmesi çok zor kayınvalidem diğer kızkardeşimide şahit yazdırdı oda mirascılardan birisi onun şahitliği etkili olurmu o diğer kardeşlerine mahkemeye vermelerine karşı bu konudada biraz aydınlatırsanız bizi memnun olurum
-
Sayın Dermanbey,
Bu tür davalarda dikkate alınan başlıca hususlar şunladır:
-olayların olağan akışı,
-miras bırakanın satış ve devri yapmakta haklı ve makul bir nedeninin bulunup bulunmadığı,
-taşınmazı satın alanın, satın almak için maddi gücünün bulunup bulunmadığı
-satış bedeli ile taşınmazın gerçek değeri arasındaki fark
-satın alan ile miras bırakan arasındaki ilişkiler
Ve her iki taraf da, iddialarını kanıtlamak için her tür delili ileri sürebilir.
-
Sayın Dermanbey
şu anda evde kim ikamet ediyor?
-
Sn:Ragıb Atay şu an evde kira karşılığı kızkardeşim oturuyor yaklaşık 12 senedir annemede kira ödüyordu şu an kayınvalidemede kira ödüyor annem yıllardır sık sık söylüyordu evi satacağım diye malum doktor hastane ve ilaç masrafları ağır geliyordu bizlerde maddi durumumuz iyi olmadığı için yardımcı olamıyorduk.